Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 18:25

Συγκρότηση Επιτροπής Αγροτικού Εξηλεκτρισμού στη Μεσσηνία

Συγκρότηση Επιτροπής Αγροτικού Εξηλεκτρισμού στη Μεσσηνία

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη συγκροτήθηκε η Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού (Τ.Ε.Α.Ε.) του νομού. 

Απαρτίζεται: α) Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, από τη γεωπόνο Γεωργία Αντωνοπούλου, η οποία θα εκτελεί και χρέη προέδρου με αναπληρωτή της το γεωπόνο Βασίλειο Δημόπουλο. 

β) Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, από το γεωπόνο Βασίλειο Λύκο, προϊστάμενο του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής με αναπληρωτή του το γεωπόνο του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Γαργαλιάνων Αλέξανδρο Μπουγάτσο.

γ) Από τον ΔΕΔΔΗΕ της Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου, από την τεχνολόγο δασοπόνο Αικατερίνη Σπυροπούλου, με αναπληρωτή της τον τομεάρχη Χρηστών Δικτύου Περιοχής Καλαμάτας Απόστολο Νικολόπουλο. 

δ) Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Αγροτική Πρόοδος Θουρίας", από τον Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Σουρίλα.

ε) Από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, από το Βασίλειο Αθανασόπουλο με αναπληρωτή του το Νικόλαο Στριμπάκο.

Εισηγήτριες της Επιτροπής ορίζονται η τεχνολόγος Γεωπονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Ευγενία Μαυροειδή, με αναπληρωτή τη Δ.Ε. Η/Υ της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Αναστασία Καίσαρη και η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Ανδριάνα Γκρίτζαλη, με αναπληρωτή τη γεωπόνο Σπυριδούλα Μπέσσα, οι οποίες ασχολούνται με τον αγροτικό εξηλεκτρισμό και οι οποίες θα εκτελούν και χρέη γραμματέα.

Αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι: α) Να γνωμοδοτεί για κάθε θέμα που έχει σχέση και αφορά τη μελέτη, τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, την παραλαβή και τη λειτουργία των έργων αγροτικού εξηλεκτρισμού. β) Να γνωμοδοτεί για την επαύξηση ισχύος σε ηλεκτροδοτημένες αγροτικές εγκαταστάσεις ατομικών ή ομαδικών ηλεκτρικών δικτύων, για την ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων συναφών φορτίων και αποστράγγισης, οι οποίες βρίσκονται εκτός του χώρου των κυρίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, για την ηλεκτροδότηση αρδευτικών εγκαταστάσεων, που θα αξιοποιούν ενοικιαζόμενες εκτάσεις ή εκτάσεις που βρίσκονται εντός της περιμέτρου εγγειοβελτιωτικών έργων τα οποία λειτουργούν, κατασκευάζονται ή μελετώνται. γ) Να γνωμοδοτεί για την απαλλαγή ή μη των αγροτικών καταναλωτών από την ετήσια ελάχιστη χρέωση (πάγιο). 

Η θητεία των μελών της Επιτροπής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και η υπηρεσία τους δεν αμείβεται.