Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 15:33

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου: Θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια και ηρεμία στον τόπο μας

Γράφτηκε από την

Οπως θα γνωρίζετε, πριν λίγες μέρες συνέβη στο Καστόρειο ένα ακόμη περιστατικό ληστείας, μετά τα πολλαπλά αντίστοιχα περιστατικά που έχουν πλήξει το χωριό μας τα τελευταία χρόνια-και παραμένουν ακόμη ανεξιχνίαστα!-, που όμως είχε ιδιαίτερα βίαια χαρακτηριστικά.
Θύμα ήταν επαγγελματίας του τόπου μας, που διατηρεί πολυκατάστημα Σούπερ Μάρκετ, στην κεντρική πλατεία του χωριού μας. Οι ληστές, που απ’ ότι φαίνεται γνώριζαν πολύ καλά τα κατατόπια, αλλά και είχαν διασυνδέσεις και  υποστήριξη από άλλους συνεργούς, δεν αρκέστηκαν στη λεηλάτηση του Σούπερ Μάρκετ, από το οποίο αφαίρεσαν ποτά, τρόφιμα , χρήματα, ακόμη και μια μικρή τηλεόραση. Με τρόπο που υποδήλωνε άριστη γνώση του χώρου και του τρόπου ζωής του ιδιοκτήτη, διέρρηξαν την ανώγεια κατοικία του, και επιτέθηκαν στον ίδιο , δένοντας , φιμώνοντας και χτυπώντας τον βίαια, προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για χρήματα κ.λ.π. πολύτιμα αντικείμενα .
Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό έχει αναστατώσει τη μικρή μας κοινωνία, και όχι μόνο. Μια κοινωνία που όπως σε όλη την ελληνική επαρχία  μέχρι σήμερα, χαρακτηριζόταν από αλληλεγγύη,  αμοιβαία εμπιστοσύνη  και αλληλοσεβασμό, πολύτιμα στοιχεία  κοινωνικής συνοχής που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά από παρόμοια περιστατικά.
Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Καστορείου, και όλοι οι φορείς του τόπου μας, εκφράζουν την αγωνία αλλά και την αγανάκτησή τους προς τους αρμόδιους φορείς που αφήνουν εκτεθειμένους τους πολίτες του τόπου σε παρόμοια απεχθή περιστατικά. Σε ένα δύσκολο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος σε τέτοιου είδους παρεκτροπές,  είναι απαραίτητος ο προστατευτικός ρόλος της πολιτείας. Αντί γι΄ αυτό, η πολιτεία επικαλούμενη (υπαρκτές μεν αλλά κοινωνικά απαράδεκτες) οικονομικές δυσκολίες,  μειώνει  τις κοινωνικές παροχές  και  κλείνει τα αστυνομικά τμήματα των χωριών μας, που εγκαταλείπονται και ερημώνονται, μετά και τις ανακατατάξεις του «Καλλικράτη».
Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ενώνουμε τη φωνή μας και ζητούμε τα αυτονόητα: θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια και ηρεμία στον τόπο μας, να έχουμε τις υπηρεσίες που δικαιούμαστε, και για τις οποίες πληρώνουμε τον οφειλόμενο «οβολό» μας..
Σας καλούμε λοιπόν να αναλάβετε τις ευθύνες σας  και να πάρετε μέτρα, και σας καθιστούμε υπεύθυνους για την προστασία της περιουσίας, αλλά και της ζωής μας. Για να μην καταφύγουμε σε συμπεριφορές κοινωνικού αυτοματισμού και ανεξέλεγκτης αυτοδικίας, που κάθε άλλο παρά σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη πολιτεία αρμόζουν.
Από τη μεριά μας, είμαστε αποφασισμένοι να μη χάσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, αλλά και να προστατέψουμε με κάθε έντιμο και νόμιμο τρόπο τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θανάσης Δημητρακόπουλος
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Άβα Μπουλούμπαση