Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 16:18

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου στο υπουργείο Πολιτισμού για τον αρχαιολογικό χώρο

Με αυτήν την επιστολή μας θέλουμε να σας καταστήσουμε γνωστό, ένα ζήτημα που απασχολεί τον τόπο μας του οποίου η ιστορία ξεπερνά τα 5.000 χρόνια. Αυτό καταδεικνύεται από τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται μέσα και έξω από τον οικισμό μας και που είναι επισκέψιμα από πλήθος τουριστών ακόμη και από ερευνητές αρχαιολογικών σχολών των χωρών της Ευρώπης.
Αυτήν την εποχή όπως και κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τον αρχαιολογικό χώρο του Γερακίου Λακωνίας ο οποίος από τις 31 Οκτωβρίου 2011 παραμένει έρημος και κλειστός προς κάθε επισκέπτη αφού ο μόνιμος αρχαιοφύλακας συνταξιοδοτήθηκε και στις 31-10-2011 έληξε η σύμβαση της συμβασιούχου υπαλλήλου.
Το Βυζαντινό Κάστρο και οι διάσπαρτες βυζαντινές εκκλησίες του 12ου, 13ου και 14ου αιώνα είναι εφάμιλλης ιστορικής αξίας με της Μονεμβασιάς και του Μυστρά. Είναι άσχημο κ. Βλαζάκη να βάζουμε λουκέτο στην ιστορία του τόπου μας. Κατ’επέκταση, είναι εύκολο αναλογιστεί κανείς τις οικονομικές επιπτώσεις που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας αφού πλήττονται σοβαρά πολλοί επαγγελματίες που «ποντάρουν» και έχουν επενδύσει στον τουριστικό τομέα (νέες ξενοδοχειακές μονάδες, καφετέριες, εστιατόρια κ.α.)
Ζητάμε:
Την άμεση στελέχωση των αρχαιολογικών χώρων του Γερακίου με εξειδικευμένο και επαρκής προσωπικό, ώστε αυτοί να ανοίξουν και να γίνουν τάχιστα επισκέψιμοι.
Πιστεύουμε οι δικές σας ενέργειες να βοηθήσουν και να λύσουν το πρόβλημά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πιστεύοντας πως θα πράξετε τα δέοντα.


Για τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Μπαλαμπάνος