Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 17:46

Με 100.000 ευρώ θα ενισχυθεί η Ε' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης

Γράφτηκε από την

Μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με 100.000 ευρώ θα ενισχυθεί η Ε΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης για το 2012, με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Πελλάνα Λακωνίας. 
Με συνέπεια, αλλά και τη γνωστή ιδιαίτερη ευαισθησία του  στα ζητήματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ο κ. Τατούλης προέβη στη συγκεκριμένη απόφαση, λόγω των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να τελεστούν για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, με πληθώρα σπουδαίων αλλά και εντυπωσιακών ευρημάτων.
Μετά τις ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας η Πελλάνα έχει αναδειχθεί ως εξαιρετικά σημαντικός αρχαιολογικός χώρος και ως εκ τούτου απαιτείται η δέουσα και σταθερή παρουσία της πολιτείας προκειμένου να προστατευθεί καταλλήλως και να αναδειχθεί πλήρως το αρχαιολογικό υπόβαθρο της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την απόφασή του αυτή παρεμβαίνει άμεσα για να δοθεί λύση στα μείζονα προβλήματα που υφίστανται, θέτοντας τα ουσιαστικά προβλήματα σε προτεραιότητα στην τόσο δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


NEWSLETTER