Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 21:13

Aegean και Astra Airlines για τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα

Aegean και Astra Airlines για τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα

Ενδιαφέρον κι από την Astra Airlines, εκτός από την Aegean, έχει εκδηλωθεί για την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Καλαμάτας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τις άγονες γραμμές, στον οποίον ανοίγουν οσονούπω οι οικονομικές προσφορές.
Οπως είναι γνωστό, η ΥΠΑ έχει προκηρύξει από τον περασμένο Ιανουάριο διαγωνισμό για τη διαχείριση 24 άγονων αεροπορικών γραμμών, στον οποίον είχαν μετάσχει αρχικά 6 αερομεταφορείς - οι Aegean Airlines, Aeroland, Astra Airlines, Μινωικές Αερογραμμές, Olympic Air και Sky Express.
Ωστόσο, μετά από ενστάσεις που ακολούθησαν το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού, η αρμόδια επιτροπή έθεσε εκτός διαδικασίας τους δύο από τους 6 ενδιαφερόμενους -Aeroland και Μινωικές Αερογραμμές.
Ας σημειωθεί ότι η δεύτερη από τις εταιρείες που απέκλεισε η επιτροπή είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Καλαμάτας.
Ο διαγωνισμός αφορά στη διαχείριση των 24 άγονων γραμμών για διάστημα 4 χρόνων και συγκεκριμένα μέχρι και το 2016 και από τις εναπομείνασες εταιρείες η Olympic Air ενδιαφέρεται για 14 δρομολόγια, η Aegean Airlines για 8, ενώ από 6 δρομολόγια η κάθε μία διεκδικούν οι Sky Express και Astra Airlines.