Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 11:10

Φθηνότερο για τις εταιρείες το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Φθηνότερο για τις εταιρείες το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Φθηνότερο γίνεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υποδομών Μ. Βορίδη, που προβλέπει την απαλλαγή των αερογραμμών από την πληρωμή τελών χρήσης στα περιφερειακά αεροδρόμια έως το τέλος του 2012.
Πρόκειται για τα τέλη που πληρώνουν οι αερογραμμές ως ανταπόδοση των υπηρεσιών που τους παρέχονται κατά τη διαδικασία προσγείωσης και παραμονής αεροσκαφών σε όλα τα κρατικά αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Το συγκεκριμένο τέλος δεν αφορά το λεγόμενο «Σπατόσημο», δηλαδή το τέλος ανάπτυξης αεροδρομίων και άλλους φόρους, που καταβάλλονται κανονικά από τις αεροπορικές εταιρείες.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος του μέτρου είναι η αύξηση των πτήσεων, τακτικών, τσάρτερ και εμπορικών, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για την ενίσχυση του τουρισμού.
«Το ύψος του τέλους χρήσης αερολιμένος, το οποίο τελικά δεν καταβάλλεται, εξαρτάται από το αεροδρόμιο προορισμού, τον τύπο και το μέγεθος του αεροσκάφους, τη διάρκεια παραμονής του στο αεροδρόμιο, ακόμη και την ημέρα άφιξης και αναχώρησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.NEWSLETTER