Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 05:25

Ο Γιώργος Γκόνος στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”: Αφιέρωμα στο Μεσσήνιο “Βασιλιά της Πατάτας” της «Mc Cain»

Γράφτηκε από την

Αφιερωμένο στο Μεσσήνιο επιχειρηματία Γιώργο Γκόνο και την εταιρεία "Mc Cain" ήταν το δισέλιδο "σαλόνι" του ενθέτου "Business Stories" της εφημερίδας "Πρώτο θέμα" της Κυριακής.
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τον "άνθρωπο που έφερε πριν από 20 χρόνια στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας κατεψυγμένης πατάτας στον κόσμο, δημιουργώντας έναν κολοσσό και κάνοντας την Αθήνα βαλκανικό κέντρο".
Το κείμενο του Δημήτρη Μαρκόπουλου ξεκινά με τον χαρακτηρισμό για τον κ. Γκόνο "χαρά της ζωής". Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα της καθημερινότητάς του, που δείχνουν την εργατικότητα και την θετική του διάθεση.
Ομως διθυραμβικά είναι και τα λόγια που αφορούν την επιχειρηματική του υπόσταση. "Ο κ. Γκόνος αναδεικνύεται σε παγκόσμια φυσιογνωμία στη βιομηχανία πατάτας και στον δυναμικότερο συνεργάτη της καναδικής εταιρείας "Mc Cain". Ο μάνατζερ με τη διεθνή απήχηση αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος και σε θεσμικό επίπεδο, αφού έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου και είναι μέλος της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λέσχης Επιχειρηματικότητας" αναφέρεται στο κείμενο.
Να σημειωθεί ότι εκτός από την τηγανητή πατάτα, που είναι το πιο διάσημο προϊόν διεθνώς, αναπτύσσεται ολοένα και με μεγαλύτερη επιτυχία το "Potato specialties", τα νηστίσιμα, το "Vegetable burger" και τα μεσογειακά προϊόντα, τα οποία αποτελούν ελληνικές καινοτομίες που υιοθετούνται παγκοσμίως.