Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 07:16

Πεντάστερος πόλος έλξης για Σουηδούς στην Μπούκα

Πεντάστερος πόλος έλξης για Σουηδούς στην Μπούκα

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα βήματα της νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων “Langley Buca Beach Resort” στην παραλία της Ανάληψης στη Μεσσήνη. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του λόγω της κοινωνικοπολιτικής αστάθειας και του κλίματος που διαμορφώθηκε διεθνώς με τις διπλές ελληνικές εκλογές, τα μηνύματα προοιωνίζονται αρκετά θετικά. Η τεχνογνωσία της Langley, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τουριστικών πρακτόρων στη Σκανδιναβία, αλλά και η όρεξη της οικογένειας Λύτρα που αξιοποιεί την εμπειρία από το ξενοδοχείο "San Agostino", αποτελούν τα συστατικά της επιτυχημένης συνταγής.

Το “Langley Buca Beach Resort” άνοιξε τις πύλες του στις 9 Ιουνίου υποδεχόμενο έναν μεγάλο αριθμό Σουηδών επισκεπτών, οι οποίοι ως επί το πλείστον φθάνουν στην περιοχή μέσω των πτήσεων τσάρτερ από το Γκέτεμποργκ. Η ασταθής κοινωνικοπολιτική κατάσταση πάντως έφερε τα πρώτα εμπόδια στην επιχείρηση, αφού ενώ τα αρχικά σχέδια της εταιρείας περιλάμβαναν το ξενοδοχείο να γεμίσει κατά 80% με Σκανδιναβούς και 20% με Ρώσους και Ελληνες, τα δεδομένα οδήγησαν αφενός στην κατάργηση της δεύτερης πτήσης από Σουηδία σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και στη στροφή των Ρώσων προς άλλες αγορές. Αυτές τις μέρες πάντως υπάρχει σημαντική πληρότητα στα 110 δωμάτια και τις 310 κλίνες του ξενοδοχείου.
Η συμφωνία που υπάρχει με την εταιρεία Langley σίγουρα διασφαλίζει ένα αισιόδοξο μέλλον για την εταιρεία και δίνει σημαντική αναπτυξιακή προοπτική για την ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικό της δυναμικής της σουηδικής εταιρείας είναι το γεγονός ότι συνεργάζεται με μία σειρά ξενοδοχείων όπως το “Almirida Bay” στα Χανιά, 4 ξενοδοχεία στην Κορσική, 3 στις Γαλλικές Αλπεις και ένα στη Γουαδελούπη.
Η οικογένεια Λύτρα πάντως μετά τη δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή με το ξενοδοχείο "San Agostino" από το 2002 αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο νέο ξενοδοχείο στην περιοχή της Ανάληψης. Ο Κώστας Λύτρας συνέβαλε τα μέγιστα σε κατασκευαστικό επίπεδο έχοντας αναλάβει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εργασιών, ενώ οι δύο του γιοι, ο Νίκος (φωτό) απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Γιάννης, απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση, αποτελούν πλέον την ψυχή της επιχείρησης.
Η εταιρεία απασχολεί 80 εργαζόμενους, ενώ ακόμα περίπου 10 άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση απασχολούνται μέσω της Langley κυρίως στον τομέα των ειδικών δραστηριοτήτων των ενοίκων (τένις, θαλάσσια σπορ, εκδρομές κ.ά.), αλλά και στη φύλαξη των παιδιών.
Εκτός των δεκάδων θέσεων εργασίας που έχει δημιουργήσει το ξενοδοχείο, η προσφορά του στην τοπική αγορά επεκτείνεται και στον τομέα των προμηθευτών και των παραγωγών, αφού οι υπεύθυνοι της μονάδας προτιμούν αυτούς για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των επισιτιστικών αναγκών των ενοίκων.
Στο “Langley Buca Beach Resort” μεταξύ άλλων λειτουργούν το κεντρικό εστιατόριο, το κεντρικό μπαρ, η πισίνα ενηλίκων με το αντίστοιχο μπαρ, τμήμα spa και άλλων αναζωογονητικών θεραπειών, 5 γήπεδα τένις, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, αλλά και δυνατότητα  θαλάσσιων σπορ. Για τις συγκεκριμένες ανάγκες το ξενοδοχείο προσφέρει 4 καταμαράν, 4 laser, 4 optimist, 3 κανό και ένα stand up puddle board. Παράλληλα λειτουργεί παιδική πισίνα κοντά στην παραλία και ένα μικρό αναψυκτήριο. Ολα τα παραπάνω τμήματα πλην της πισίνας είναι ανοικτά και για μη ενοίκους κατόπιν συνεννόησης.
Για φέτος η σεζόν θα τελειώσει στις 30 Σεπτεμβρίου, στόχος της επιχείρησης όμως είναι από τη νέα χρονιά η περίοδος λειτουργίας να επεκταθεί στους 6 - 7 μήνες το χρόνο.
Ο Νίκος Λύτρας μιλώντας στην “Ε” σημείωσε ότι η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας είναι σημαντικός ανερχόμενος τουριστικός προορισμός, έχει όμως ανάγκη από κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες 4 αστέρων, για να μπορέσει να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις τσάρτερ. "Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα που απαιτείται για να γίνει η Μεσσηνία προορισμός" λέει χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε μάλιστα τυχερή τη Μεσσηνία και ιδίως όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, για την λειτουργία της Costa Navarino, καθώς όπως είπε αυτό αποτελεί μεγάλη και πολύτιμη διαφήμιση παγκοσμίως. Στάθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η ελληνική γραφειοκρατία, σημειώνοντας πάντως ότι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών στη Μεσσηνία είχαν άριστη συμπεριφορά και βοήθησαν την επιχείρηση όσο τους επέτρεπε το θεσμικό πλαίσιο.
Οσον αφορά τις κινήσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή, ο κ. Λύτρας τόνισε ότι είναι αναγκαία η βελτίωση του δρόμου Μπούκας - Ανάληψης, ώστε να αποτρέπεται η πρόσβαση μέσα από το χωριό, αλλά και η βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Τέλος χαρακτήρισε ως τύχη την ύπαρξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Μεσσήνη που καθορίζει τις χρήσεις γης και αποτρέπει την ανεξέλεγκτη δόμηση.

LANGLEY RESORT BUCA BEACH
Παραλία Ανάληψης,  Μεσσήνη, 24200
Τηλ: 211 7802822
Φαξ: 211 7702822
Site: www.bucabeach.eu
e-mail: buca@langley.eu