Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 04:30

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Ψυχάρη: Σοβαρά προβλήματα στο Βιοτεχνικό Πάρκο

Γράφτηκε από τον
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Ψυχάρη: Σοβαρά προβλήματα  στο Βιοτεχνικό Πάρκο

«Παρεμβάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει στα 23 χρόνια λειτουργίας του και δεν έχουν γίνει. Το ΒΙΟΠΑ παραμένει στην ίδια κατάσταση, δεν έχει μπει ούτε μία βίδα». Αυτό τονίζει στην "Ε" ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κυριάκος Ψυχάρης, για την κατάσταση και τα προβλήματα του ΒΙΟΠΑ. Και σημειώνει ότι «η λειτουργία του ΒΙΟΠΑ από μέρα σε μέρα πέφτει. Η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί κατά πολύ».

Επισημαίνει πως «εκεί που πάσχει και πονάει το Πάρκο, είναι στην υποδομή του» και προσθέτει: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις φερόμενες ως υδρορροές, τα δοκάρια περιμετρικά που εσωτερικά είναι υδρορροές. Δεν είναι επενδεδυμένες και το νερό ρέει πάω στο τσιμέντο, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν τα δοκάρια και να πέφτουν τα τσιμέντα». Ενημερώνει ότι «έγινε μια μελέτη επί προεδρίας Στασινόπουλου και το έργο έπρεπε να πάρει άδεια επισκευής» και παρατηρεί με απογοήτευση: «Η άδεια από την Πολεοδομία, όμως, ήρθε μετά από 1 χρόνο, τον περασμένο μήνα. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε την άνοιξη για την παρέμβαση».

Ο κ. Ψυχάρης αναφέρει ότι ο πρόεδρος του "Διοκλή" Δημήτρης Δημόπουλος δήλωσε πως το έχει πάρει προσωπικά και θα το προχωρήσει, ενώ παρατηρεί ότι «έχει όρεξη ο νέος πρόεδρος και είναι το αντικείμενό του (ως πολιτικός μηχανικός)».

Ακόμα, σημειώνει ότι «εκείνο που επείγει, είναι να ρίξουμε τα σαθρά τσιμέντα από τις προσόψεις των καταστημάτων, τα οποία μαδάνε και πέφτουν». Εξηγεί πως υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν άνθρωποι, όχι μόνο να γίνουν ζημιές σε αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών επιβεβαιώνει ότι «η λειτουργία του ΒΙΟΠΑ από μέρα σε μέρα πέφτει. Η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί κατά πολύ. Το αποδίδουμε κατά μεγάλο μέρος στην κρίση, αλλά υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει τι σημαίνει ΒΙΟΠΑ, τι μπορεί να κάνει εδώ». Ενημερώνει πως «το ΒΙΟΠΑ καλύπτει κάθε ανάγκη, επαγγελματική και οικιακή. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει η κρίση, αλλά όταν ο άλλος δε γνωρίζει, δεν μπαίνει μέσα».

Ο κ. Ψυχάρης πληροφορεί ότι ο δήμαρχος έχει αποδεχθεί με πρότασή του ένα πάγιο αίτημά τους «στην εξωτερική πλευρά του Πάρκου να τοποθετηθούν πινακίδες με τα επαγγέλματα, - όχι σε προσωπικό επίπεδο, διαφημιστικές -, αλλά για να καταλάβει ο κόσμος τι δουλειές γίνονται εδώ μέσα». Και διευκρινίζει ότι «αποφασίσαμε γι’ αυτό το σκοπό να δοθεί η εξωτερική πλευρά από την πόρτα εισόδου και ανατολικά». Μάλιστα, αναφέρει ότι «όταν τα βάλαμε κάτω, από 15 - 17 ειδικότητες που περιμέναμε, είδαμε ότι στεγάζονται 37 ειδικότητες. Θα τις κάνουμε με τέτοιο τρόπο, για να μειωθεί ο όγκος». Και προσθέτει ότι «στη δυτική πλευρά θα μπουν διαφημίσεις επί πληρωμή για επιπλέον έσοδα του Πάρκου».

ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών επισημαίνει ότι «παρά τη μείωση του ενοικίου κατά 18%, το Πάρκο είναι πιο ακριβό σε σχέση με τα ενοίκια έξω. Κάποτε ήταν πιο φθηνό, πιο ελκυστικό» και συμπληρώνει: «Η κίνηση είναι πεσμένη κατά 70%, τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια

και υπήρξαν και επιχειρήσεις που δεν άντεξαν και έκλεισαν. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο για περαιτέρω μείωση, γιατί υπάρχουν και χρέη προς το "Διοκλή". Για να ανακουφιστεί ο επαγγελματίας, μήπως και μπορέσει και κρατηθεί. Και αυτό δεν είναι σίγουρο».

Ο κ. Ψυχάρης δηλώνει ότι «καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες και από το προσωπικό. Τόσα χρόνια έχουμε γίνει ένα, αλλά είναι πάνω από τις δυνατότητές τους». Κι επικρίνει το γεγονός ότι «αφαιρούν υπαλλήλους με μετατάξεις. Το προσωπικό κάθε χρόνο συρρικνώνεται, τώρα που έχει πέσει σε αυτόν όλη η περιουσία του δήμου. Πάμε σε πλήρη εγκατάλειψη του χώρου και προσπαθούμε να βρούμε κάποιους τρόπους για να δώσουμε μια πνοή». Εξηγεί ότι ένας τέτοιος τρόπος «είναι ένα κυριακάτικο παζάρι αυτοκινήτων. Υπάρχουν οι χώροι και οι υποδομές. Αν αυτό αρέσει και εδραιωθεί, είναι μία καλή κίνηση. Θα αφορά όλο το νομό».

Γ.Σ.

 

 


NEWSLETTER