που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Κυπαρισσία, προκειμένου να ενημερώσουν την Πολιτεία για τα προβλήματά τους, που είναι πολλά και σοβαρά και να διεκδικήσουν λύσεις, πολλές από τις οποίες είναι απλές και εύκολες.
Η συνεδρίαση έγινε σε πανηγυρικό κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα ο οποίος τους καλωσόρισε στην περιοχή υπογραμμίζοντας παράλληλα τα δύο μεγάλα αρνητικά γεγονότα για την Τριφυλία. Οπως είπε, μεγάλα προβλήματα είναι ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα, ο οποίος πάει στις... καλένδες, και η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το προεδρικό διάταγμα που αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σύμφωνα με την οποία το επιστρέφει στο ΥΠΕΚΑ και ζητά την απαγόρευση της δόμησης σε όλο τον άξονα κάτω από το δημόσιο δρόμο. Ανάφερε και το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει για την περιοχή της Κυπαρισσίας με το λιμάνι.
Από την πλευρά του σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς τονίζοντας ότι το φετινό Πάσχα ήταν το χειρότερο για τους εμπόρους των τελευταίων χρόνων, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και μιας σειράς άλλων παραγόντων, αν και υπήρχε πολύς κόσμος στην περιοχή. Αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της Περιφέρειας για να στηριχτεί ο συγκεκριμένος κλάδος. Σημείωσε ακόμη ότι ιδιαίτερη σημασία έχει η εξωστρέφεια που πρέπει να αναπτυχθεί, αλλά και να επιδιωχθεί η βελτίωση της κουλτούρας του καταναλωτή ώστε να προτιμά τα καταστήματα του τόπου του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Παυλίδης σημείωσε ότι στόχος τους είναι η παρουσία της Ομοσπονδίας στην περιφέρεια για να μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους. Σαν έμποροι ανέφερε ότι νιώθουν πως τους έχει ξεχάσει η κεντρική εξουσία. Τόνισε ότι τα προβλήματα του κλάδου τους είναι πολλά και χρειάζονται αντιμετώπιση. Οπως είπε, πρέπει να ενημερώσουν τους κατά τόπους βουλευτές ο κάθε σύλλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να ενώσουν όλοι μαζί τις φωνές τους. Τόνισε πως λείπει η ενημέρωση και αυτό ήταν λάθος μέχρι τώρα της ομοσπονδίας τους, λέγοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν διεκδικητικοί, καθώς ζητούν απλά πράγματα, όμως τα προνόμια τα έχουν τα πολυκαταστήματα.
Να σημειώσουμε ότι στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκ μέρους του εμπορικού κόσμου η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Ειρήνη Θεοδωροπούλου και μέλη του συμβουλίου, όπως και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτόπουλος.
Κ.Μπ.