Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 15:16

Μεσσηνία: Ακύρωση διαγωνισμών για δημόσια έργα, επειδή δεν μπορούν να εκδοθούν εγγυητικές

Μεσσηνία: Ακύρωση διαγωνισμών για δημόσια έργα, επειδή δεν μπορούν να εκδοθούν εγγυητικές

Οι εργολάβοι δεν μετείχαν χθες στις δύο δημοπρασίες έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, όπως και σε όλες τις δημοπρασίες στη χώρα, λόγω μη λειτουργίας των τραπεζών. Και αυτό γιατί με κλειστές τις τράπεζες δεν μπορούσαν να πάρουν εγγυητικές επιστολές ώστε να μετάσχουν στους διαγωνισμούς.

Για την αδυναμία συμμετοχής τους υπήρξε ενημέρωση - απόφαση από την Πανελλήνια Ενωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ). Από προχθές η Πανελλήνια Ενωση είχε ζητήσει από τους υπουργούς και τους περιφερειάρχες «την αναστολή όλων των διαγωνισμών δημοσίων έργων τόσο για την Τρίτη 30 Ιουνίου όσο και για την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου, λόγω του κλεισίματος των πιστωτικών ιδρυμάτων και κατά συνέπεια την αδυναμία των μελών μας εργοληπτών δημοσίων έργων να προβούν στην έκδοση εγγυητικών επιστολών, απαραίτητων για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς αυτούς».

Χθες στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας είχαν προγραμματιστεί δημοπρασίες για α) τον καθαρισμό του Παμίσου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και β) το στραγγιστικό αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στα καρτ, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Γ.Σ.