Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 21:06

Ξεχωριστή ελληνική βραδιά για 450 τουριστικούς πράκτορες στο Μάραθο

Γράφτηκε από τον
Ξεχωριστή ελληνική βραδιά για 450 τουριστικούς πράκτορες στο Μάραθο

Μια ξεχωριστή ελληνική βραδιά στο Μάραθο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 450 ταξιδιωτικοί πράκτορες της "Lufthansa City Center" που συμμετέχουν σε διεθνές συνέδριο της εταιρείας τους το οποίο πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην Costa Navarino. Σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο σκηνικό στον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού, έγινε η υποδοχή των ταξιδιωτικών πρακτόρων που ήταν από 80 χώρες, τους οποίους περίμεναν μπουφέδες με τοπικά προϊόντα όπως λάδι, κρασί, ελιές, ψωμί, τυριά, προσφορά αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών. Μια ορχήστρα με ελληνική μουσική έδωσε το ρυθμό, ενώ αυτό που εντυπωσίασε τους επισκέπτες ήταν το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών το οποίο χόρεψε ελληνικούς χορούς και το παγκοσμίως γνωστό συρτάκι, στον ρυθμό του οποίου χόρεψαν πολλοί από τους φιλοξενούμενους. Η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο στις ταβέρνες του Μαράθου "Αργύρης" και "Μαϊστράλι".
Προηγουμένως με ζεστά λόγια τους υποδέχθηκε στην περιοχή ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ο οποίος στο καλωσόρισμά του τόνισε: «Σας υποδεχόμαστε ως πρεσβευτές του όμορφου τόπου μας, των γευστικών τοπικών μας προϊόντων και της φιλοξενίας των ανθρώπων μας. Ο Δήμος Τριφυλίας έχοντας ως επίκεντρο τουριστικού ενδιαφέροντος τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino ξεδιπλώνει τις ομορφιές του στις πανέμορφες παραλίες του αλλά και στα δάση και στα βουνά του. Είναι ένας τόπος που προσφέρει στους επισκέπτες του ποικίλες εμπειρίες ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, μαγευτικές παραλίες, υπέροχες ορεινές διαδρομές, χαμόγελα στους ανθρώπους, καλόγευστα τοπικά προϊόντα. Το λάδι μας που είναι το καλύτερο του κόσμου, τα βραβευμένα κρασιά μας, το τσίπουρό μας, τα βιολογικά μας κηπευτικά».
Ο κ. Κόλλιας ευχαρίστησε τους διοργανωτές της βραδιάς, τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής που βοήθησαν στην οργάνωση και πρόσφεραν τα προϊόντα τους, τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, υπεύθυνο για θέματα τουρισμού και το Τοπικό Συμβούλιο Μαράθου.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της εταιρείας "Vista Events" Παναγιώτης Φραγκάκης μιλώντας στην «Ε» επισήμανε: «Εχουμε την εκδήλωση της "Lufthansa City Center" που έχει φέρει εδώ τους 450 ταξιδιωτικούς πράκτορες για το ετήσιο συνέδριό τους. Εχουν επιλέξει την Costa Navarino για το συνέδριο και σήμερα τους παρουσιάζουμε μια ελληνική βραδιά, όπου τους δείχνουμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, τους χορούς και φυσικά τα ελληνικά φαγητά».
Να σημειώσουμε ότι παρά τις χειμωνιάτικες διαθέσεις του καιρού η βραδιά ήταν πολύ ζεστή καθώς στον κεντρικό πεζόδρομο είχαν τοποθετηθεί ειδικές εστίες που έκαιγαν ξύλα και μεγάλες σόμπες. 
Η εκδήλωση αυτή ήταν ιδιαίτερη για τον Μάραθο που κατακλύστηκε από κόσμο, ενώ σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες ενόψει ανάλογων συνεδρίων, γεγονός που τονώνει την τοπική οικονομία και αναδεικνύει την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER