Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 08:37

Νέος κύκλος διεθνών πτήσεων για Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Νέος κύκλος διεθνών πτήσεων για Καλαμάτα

Ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο ο νέος κύκλος των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η αρχή γίνεται σήμερα Σάββατο με την πτήση A3485 της Aegean από Στοκχόλμη, η οποία αναμένεται να προσγειωθεί στον αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” στις 5.05 μ.μ. 

 

H σύνδεση της μεσσηνιακής με τη σουηδική πρωτεύουσα θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και υπολογίζεται ότι κάθε πτήση θα μεταφέρει 160 με 180 επισκέπτες από τη Σκανδιναβία. Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται με βασικό προορισμό την Costa Navarino και τα υπερσύγχρονα γήπεδα γκολφ του συγκροτήματος, ενώ αρκετοί θα διαμένουν και σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Μεσσηνίας. Να σημειωθεί δε επιπλέον ότι στη Μεσσηνία κατοικούν σε μόνιμη βάση περίπου 70 οικογένειες Σουηδών. 

Αναφορικά πάντως με τη Σκανδιναβία, εφόσον το... πείραμα της Στοκχόλμης πετύχει, επόμενος στόχος είναι η Κοπεγχάγη, ενώ θυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί επίσης πτήσεις από Γκέτεμποργκ και Οσλο.

Παράλληλα, αύριο Κυριακή στις 9.10 μ.μ. αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και η πρώτη πτήση της Aegean από το Μόναχο (A3481). Ανάμεσα στους επιβάτες θα βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας - γεγονός που καταδεικνύει τις σημαντικές προσδοκίες της αεροπορικής εταιρείας από τη σύνδεση με τη βαυαρική πρωτεύουσα. Μάλιστα, αύριο στις 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ειδική εκδήλωση υποδοχής της πτήσης από τη Γερμανία, με αφορμή την έναρξη της σύνδεσης της Μεσσηνίας με μια σειρά σημαντικών πόλεων του εξωτερικού.

 


NEWSLETTER