Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 11:49

Ερευνα του The Wom Travel: Η Στούπα και η Ελαφόνησος ο προορισμός των Ιταλών το 2023

Γράφτηκε από την
Ερευνα του The Wom Travel: Η Στούπα και η Ελαφόνησος ο προορισμός των Ιταλών το 2023

Η Στούπα και η Ελαφόνησος είναι ανάμεσα στους διεθνείς προορισμούς που επιλέγουν οι Ιταλοί για διακοπές το 2023 σύμφωνα με έρευνα της ιταλικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας The Wom Travel, του έγκριτου εκδοτικού ομίλου Mondadori Media.

Σύμφωνα μάλιστα με money-tourism.gr που δημοσιεύσει στοιχεία της έρευνας «Η Ελαφόνησος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης του The Wom Travel με τους καλύτερους προορισμούς για το καλοκαίρι του 2023 και η Στούπα στην πέμπτη.

Στην κορυφή του “βάθρου” βρίσκεται το Αλεντέχο, στην Πορτογαλία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η πόλη Σετ, στη Γαλλία και η Λίμνη Μπλεντ, στη Σλοβενία, στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Ειδικά για την Ελαφόνησο επισημαίνει: “Αν ψάχνετε για το τέλειο ελληνικό νησί, σημειώστε αυτό το όνομα: Ελαφόνησος. Στα νότια της Πελοποννήσου, υπάρχει ένα μέρος που μοιάζει να βγήκε από όνειρο: η Ελαφόνησος, ένα εξωτικό νησί μόλις 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που μοιάζει με μια μακριά λωρίδα παραδείσου.

Αν θέλετε να ξεχάσετε τη νεωτερικότητα αυτό το καλοκαίρι και να απολαύσετε υπέροχες παραλίες, θα χρειαστείτε μόνο μια πετσέτα θαλάσσης, αντηλιακό και ένα καπέλο. Σας περιμένουν εκτάσεις με λευκή άμμο, αμμόλοφους περιτριγυρισμένους από κέδρους, γαλαζοπράσινα νερά και γαλάζιος ουρανός -ένας παράδεισος χωρίς κόσμο που δύσκολα ξεχνιέται”.

Για την Στούπα, η ιταλική ιστοσελίδα αναφέρει: “Η Στούπα είναι ένας ακόμη μυστικός και ελάχιστα επισκέψιμος προορισμός στην Ελλάδα και βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της χερσονήσου της Μάνης, στην Πελοπόννησο. Περιτριγυρισμένη από ελαιόδεντρα και βουνά, η περιοχή είναι γεμάτη ιστορία και περιβάλλεται από όμορφες, παρθένες παραλίες. Εκεί θα βρείτε γοητευτικά μεσαιωνικά χωριά, ψαροχώρια, άγριες παραλίες, κόλπους με τιρκουάζ νερά και βουνά για πεζοπορικές διαδρομές.»


NEWSLETTER