Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 19:30

Για το 2018 πάει το μάστερ πλαν του λιμανιού Καλαμάτας 

Για το 2018 πάει το μάστερ πλαν του λιμανιού Καλαμάτας 

Δημοπρατήθηκε η επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας, όμως, καλώς εχόντων των πραγμάτων και σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, θα ξεκινήσει το 2016 και θα ολοκληρωθεί το 2018.

Συγκεκριμένα, μία προσφορά, σύμπραξη 3 μελετητικών γραφείων, κατατέθηκε τελικά για την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, προεκτιμώμενης αμοιβής 650.381 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, στο διαγωνισμό που έγινε στη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η μελέτη αφορά την επικαιροποίηση του εγκεκριμένου μάστερ πλαν του λιμανιού και την εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης λιμενικών έργων και οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής Η/Μ εγκαταστάσεων, τη σύνταξη μελέτης ΣΑΥ - ΦΑΥ και τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης. Η προθεσμία υλοποίησης και παράδοσης των μελετών είναι 24 μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης.

Στέλεχος της συγκεκριμένης διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών μας ενημέρωσε ότι η επιτροπή διαγωνισμού θα ελέγξει αρχικά τα τεχνικά στοιχεία και στη συνέχεια τα οικονομικά της προσφοράς, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι τεχνικά επαρκής και οικονομικά συμφέρουσα και να ανακηρύξει τη σύμπραξη ανάδοχο για την εκπόνηση των σημαντικών μελετών. Για τα 2 χρόνια του χρονοδιαγράμματος εξήγησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, αφού προβλέπονται γνωμοδοτήσεις από διάφορες υπηρεσίας και θεσμικά όργανα. 

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, η επικαιροποίηση του μάστερ πλαν  του λιμανιού της Καλαμάτας θα ξεκινήσει το 2016 και θα ολοκληρωθεί το 2018.

Γ.Σ.