Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 20:45

Μελέτη για κυκλικό κόμβο στο Νοσοκομείο

Γράφτηκε από τον

Ενεργοποιείται η διαδικασία ανάθεσης μελέτης για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στον εθνικό δρόμο, μπροστά από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τους φωτεινούς σηματοδότες.
Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε η σχετική σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΚΕ και του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που έγινε χθες στην Τρίπολη.
Οπως είχε γράψει η «Ε» πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, ο σχεδιασμός προβλέπει να διαμορφωθεί μία μόνο είσοδος του νοσοκομείου προς το δρόμο. Ο διαχωρισμός προς την κύρια είσοδο και αυτή των Επειγόντων θα γίνεται μέσα στον περίβολο του ιδρύματος.
Ο κυκλικός κόμβος -που θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- υιοθετείται προκειμένου να αντιμετωπιστούν, αφ’ ενός τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και στις δύο εισόδους του νοσοκομείου έχουν σημειωθεί θανατηφόρα ή πολύ σοβαρά τροχαία, και αφ’ ετέρου η συχνή δυσλειτουργία ή και ολοκληρωτική διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Στο μεταξύ δημοπρατείται σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το έργο της ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του κτηρίου και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου.
Μέσα στην εβδομάδα δε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα δρομολογηθεί η αποστολή στη διαχειριστική αρχή, στην Τρίπολη, του φακέλου και το ανάλογο έργο που θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και τα περιφερειακά ιατρεία σε Αρι, Μεθώνη και Βλαχόπουλο.