Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 17:07

Διαπλάτυνση πεζοδρομίου από "Φιλοξένια" έως "Φωτεινή"

Διαπλάτυνση πεζοδρομίου από "Φιλοξένια" έως "Φωτεινή"

Εργολαβία πρόκειται να υλοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας για τη διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου, από το "Φιλοξένια" έως τη "Φωτεινή".

Χθες ο δήμαρχος και ο ανάδοχος υπέγραψαν τη σύμβαση για τις εργασίες, ύψους 7.132 ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε, θα εκτελεστούν, σε συνέχεια προηγούμενης επέμβασης, εργασίες σε συγκεκριμένες ιδιοκτησίες για την καθαίρεση περιφράξεων, μανδρότοιχων κ.λπ., με σκοπό την απόκτηση της γης, που είχε απαλλοτριωθεί στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Θα κατασκευαστούν, επίσης, νέες περιφράξεις στα σωστά όρια, ενώ θα πέσει τσιμέντο στο πεζοδρόμιο στο πλάτος της απαλλοτριωμένης ζώνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος έχει προβεί, όσον αφορά σε ιδιοκτήτες που δε δέχθηκαν να παραδώσουν τις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις, σε διαδικασία διοικητικής αποβολής. Οπως ανακοινώθηκε, θα επιμείνει μέχρι την οριστική παραχώρηση όλων των τμημάτων ιδιοκτησιών, για τα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί και παρανόμως τα κατέχουν.
Ακόμα, ο δήμος ενημερώνει πως στο προσεχές μέλλον θα υπάρξει εργολαβία για ικανοποιητική και ασφαλή είσοδο στην Καλαμάτα από την ανατολική πλευρά, που θα περιλάβει την κατασκευή κόμβου στο σημείο σύνδεσης της Ναυαρίνου με την 1η επαρχιακή οδό (προς Μάνη) και την οδό Λακωνικής.