Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 07:10

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Σε 2 μήνες νέος αξονικός και μαγνητικός τομογράφος

Γράφτηκε από τον

Σε δύο μήνες θα λειτουργούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο νέος αξονικός, καθώς και ο μαγνητικός τομογράφος, η σύμβαση για την προμήθεια των οποίων -με πιστώσεις του ΕΣΠΑ- υπογράφθηκε χθες το πρωί από το διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργο Μπέζο.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Χρυσομάλλης, διευθυντής της Β' Χειρουργικής Κλινικής, καθώς και ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος Μιχάλης Μιχαήλ, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

«Κατακτώνται δυο μεγάλοι στόχοι που είχαν τεθεί πριν από περίπου 20 μήνες» είπε ο Γ. Μπέζος θυμίζοντας ότι η δαπάνη για την προμήθεια του εν λόγω ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου θα γίνει και η εγκατάσταση των δύο μηχανημάτων, ενώ με την ευκαιρία γνωστοποίησε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το κέντρο υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι τον επόμενο μήνα ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια και συμπληρωματικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται και μαστογράφος. Γνωστοποίησε παράλληλα ότι χθες υπογράφθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη η ένταξη στο ΕΣΠΑ για την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 605.000 ευρώ.

Το σύνολο της δαπάνης για την προμήθεια του πιο πάνω εξοπλισμού φθάνει τα 3.000.000 ευρώ, είπε ο Γ. Μπέζος. Ο διοικητής ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο -όπως είπε- «αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ότι διαθέτει όλο εκείνο το αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό που έχει την ικανότητα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αξιοποιεί όλες εκείνες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, να υποβάλει προτάσεις, να ωριμάζει έργα, να ξεπερνά γραφειοκρατικές δυσκολίες και αγκυλώσεις και να καταφέρνει την ποιοτική αναβάθμιση του ιδρύματος».

Σε ένα σύντομο απολογισμό των τελευταίων 20 μηνών, ο Γ. Μπέζος -που δεν αρνήθηκε ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα, όχι μόνο στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και γενικότερα στον τομέα της υγείας στη χώρα μας- αναφέρθηκε σε έργα και δράσεις όπως, η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων και η έλευση του στεφανιογράφου. Μίλησε ακόμα για τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Ψυχιατρικής Κλινικής, τη μεταστέγαση του προγράμματος «Ψυχαργώς» και την υλοποίηση του έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Παράλληλα σημείωσε την κτηριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Αγίου Νικολάου, που οι εργασίες ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, των Κ.Υ. Πύλου και Μεσσήνης, την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την κατασκευή των τεσσάρων νέων περιφερειακών ιατρείων Μεθώνης, Πεταλιδίου, Αριος και Βλαχόπουλου και -τέλος- την υπουργική απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας για την ανακατασκευή της Καρδιολογικής Κλινικής στο παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας σε πολυδύναμο κέντρο κοινωνικής φροντίδας.

Β.Γ.Μ.