Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 08:45

Για το έργο Τζάνε - Καλαμάκι: Επίπληξη Αλευρά σε όσους… ενδιαφέρονται

"Κάποιους που δεν αναγνωρίζουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες κι έριξαν ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου", για την καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του έργου Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, επέπληξε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, επικρίνοντας ουσιαστικά όσους ενδιαφέρονται για το έργο.


Είπε ότι αναμένουν τις εξελίξεις μετά την εκδίκαση της προσφυγής του πρώτου μειοδότη που ακυρώθηκε, η οποία εξετάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την 1η Απριλίου. Υποστήριξε πως "η Περιφέρεια ενέταξε το έργο και το προχώρησε" και είπε ότι "πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες". Ανέφερε ότι γνωμοδότησε έγκυρος νομικός (στην ένσταση που οδήγησε στην επιλογή του τρίτου μειοδότη αντί του πρώτου) και συνέστησε "να σεβόμαστε αποφάσεις δικαστηρίων, νομικών και το δικαίωμα της ένστασης".
Στο ερώτημά μας αν έχουν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις για να ξεκινήσει το έργο στο Τζάνε - Καλαμάκι, όταν τελεσιδικήσει δικαστικά η υπόθεση, απάντησε πως "έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες", ενώ η τοπική κοινωνία, οι ιδιοκτήτες της γης απ’ όπου θα περάσει ο δρόμος, δεν έχουν καμία ενημέρωση κι ενόχληση μέχρι τώρα.
Το έργο Τζάνε - Καλαμάκι, μήκους 7,4 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, προβλέπει την παράκαμψη του Τζάνε και του Πεταλιδίου.
Γ.Σ.