Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 18:12

Δημοπρατείται ο κόμβος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Δημοπρατείται ο κόμβος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Την Τρίτη θα γίνει η δημοπράτηση για την κατασκευή του κόμβου του αεροδρομίου Καλαμάτας, όπως ενημέρωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Είπε ακόμη πως ήδη εκπονείται μελέτη και για την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο αναβάθμισης του τοπικού αεροδρομίου, υπάρχει μια συνεργασία με την 120 ΠΕΑ προκειμένου στο πολιτικό αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" να δημιουργηθούν θέσεις στάσης - στάθμευσης αεροσκαφών, δεδομένης της αύξησης των πτήσεων. 

Ο κ. Αλευράς είπε ακόμη ότι κατά την κατασκευή του κόμβου θα γίνουν παράλληλα και έργα αποστραγγιστικά, ηλεκτρομηχανολογικά και έργα σήμανσης - ενώ πρόσθεσε πως "θεωρούμε ότι είναι ένα έργο το οποίο θα διευκολύνει και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και τους επισκέπτες του αεροδρομίου της Καλαμάτας". Παραδέχτηκε τέλος ότι η κατασκευή του έχει καθυστερήσει και "χρέωσε" γι' αυτό την Αποκεντρωμένη Διοίκηση "γιατί ενάμιση χρόνο περιμέναμε να πάρουν την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων", όπως είπε.

Ν.Κ.


NEWSLETTER