Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 21:17

Ο Αμερικανός μορφωτικός ακόλουθος επισκέφτηκε την Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Ο Αμερικανός μορφωτικός ακόλουθος επισκέφτηκε την Καλαμάτα

Οι επισκέψεις στην Καλαμάτα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα συνεχίζονται. Στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας βρέθηκε λοιπόν χθες ο Αμερικανός μορφωτικός ακόλουθος Τζορτζ Φρόγουικ, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ Μαρκέλλα Καράγιωργα - σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη Ντ.Μπ. Σμιθ.
Κατά τη συνάντησή των διπλωματών με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών σε μορφωτικό αλλά και οικονομικό - τουριστικό επίπεδο. Μάλιστα μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η διοργάνωση ημερίδων στην Καλαμάτα στο άμεσο μέλλον, με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρηματιών, παραγωγικών τάξεων και πολιτιστικών φορέων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας ερευνάται ήδη το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με μια αμερικανική πόλη.
Ο Τζ. Φρόγουικ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την κίνηση των ποδηλάτων στην πόλη και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολιτισμικής και περιβαλλοντικής άποψης - γεγονός που αφήνει αρκετά περιθώρια συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα.
Ο Αμερικανός μορφωτικός ακόλουθος συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Θόδωρο Μπρεδήμα, ο οποίος του δώρισε και το βιβλίο που έχει γράψει για τους Μεσσήνιους μετανάστες στην Αμερική.
Ακόμη, ο κ. Φρόγουικ επισκέφτηκε τις βιβλιοθήκες της Καλαμάτας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το ΤΕΙ, αλλά και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εκεί η αμερικανική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τη διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Γεωργία Γάλλου και την καθηγήτρια Αγγλικών του 4ου Λυκείου Καλαμάτας Αγγελική Αναγνωστοπούλου, είχε συνάντηση με τον υπεύθυνο λειτουργίας του ΚΠΕ Γιώργο Παναγόπουλο και τον αναπληρωτή του Αναστάσιο Ζόμπολα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς, σε διάφορα επίπεδα.


NEWSLETTER