Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 20:20

Αναθεώρηση του ΓΠΣ ετοιμάζει ο Νίκας 

Αναθεώρηση του ΓΠΣ ετοιμάζει ο Νίκας 

Τη διαδικασία αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, πρόκειται να ανοίξει η δημοτική αρχή Καλαμάτας,  μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του δήμου για ακύρωση του ΓΠΣ.

Αυτό προανήγγειλε ο δήμαρχος Π. Νίκας, απαντώντας προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σχετική ερώτηση - αναφορά του Μαν. Μάκαρη.

«Το ΓΠΣ ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις. Συμπληρώθηκε ο κρίσιμος χρόνος για να κάνουμε προσφυγή για αλλαγή στο ΓΠΣ», είπε ο κ. Νίκας και πετώντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση, παρατήρησε: «Πρέπει να ακούσουμε τις θέσεις όλων μας, να πάμε στον υπουργό Περιβάλλοντος για να έχουμε διοικητικές αλλαγές. Θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα κρίνει ο υπουργός. Η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το νόμο και να άρει κάθε αδικία».

Ο Μαν. Μάκαρης είχε ζητήσει «στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε για το ΓΠΣ», προσθέτοντας ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις - αποφάσεις ακύρωσης του ΓΠΣ. Ζητάμε να ενημερωθούμε και μεις και ο κόσμος για τι προβλέπει το ΓΠΣ».

 

Γ.Σ.