Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 21:00

Συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης σκουπιδιών στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Επιτροπή για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών συγκροτείται στο Δήμο Τριφυλίας η οποία θα αναλάβει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους, να έρθει σε επαφή με τους φορείς της περιοχής και σε εύλογο χρονικό διάστημα (1-1,5 μήνα) να καταθέσει τις προτάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η επιτροπή που θα αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους σύμφωνα και με απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ. λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα κληθεί να μελετήσει τα δεδομένα για χωροθέτηση τόσο του μπαλοποιητή όσο και του χώρου όπου θα αποθηκεύονται τα μπαλοποιημένα σκουπίδια. Οπως επισήμανε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας οι χώροι αυτοί θα πρέπει να έχουν το μικρότερο κοινωνικό κόστος, ενώ θα ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις που είχαν παρθεί από τους πρώην δήμους της περιοχής και θα γίνει διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.
Επίσης όπως πρόσθεσε ο κ. Κόλλιας στις προθέσεις του είναι κάποια στιγμή τα μέλη της επιτροπής αλλά και όσοι το επιθυμούν, να επισκεφθούν περιοχές όπου λειτουργούν ήδη μπαλοποιητές όπως είναι η Πύλος και ο Πύργος, ώστε να λυθούν οι όποιες απορίες υπάρχουν και να αρθούν τυχόν επιφυλάξεις.
Αυτό που θα πρέπει να γίνει πάντως είναι οι χωματερές με την σημερινή τους μορφή να πάψουν να υφίστανται μέχρι τις 30 Ιουνίου -ημερομηνία που όπως ανέφερε ο κ. Κόλλιας θα πρέπει να έχουν μπει οι μπαλοποιητές καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσουν να "τρέχουν" τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


NEWSLETTER