Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 11:01

Δεν συνδέονται με την αποχέτευση ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα

Δεν συνδέονται με την αποχέτευση ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα

“Ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα δεν συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης, και τα λύματα πέφτουν στο δίκτυο ομβρίων. Η ΔΕΥΑΚ ψάχνει συνεχώς”.

Αυτό είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δ. Οικονομάκου, για δυσοσμία στην οδό Καλλιπατείρας.

Ο δήμαρχος κάλεσε τον πρόεδρο της Επιχείρησης Δ. Βεργόπουλο, “η ΔΕΥΑΚ να δει τις οσμές στην Καλλιπατείρας και να δει τι φορτίο έχουμε στην Ανάσταση”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του Δ. Οικονομάκου, ενημέρωσε ότι ο δήμος θα βελτιώσει τα πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο και στη Ναυαρίνου (πριν την Καρακούση).

Σε ερώτηση του επικεφαλής της “Αλλαγής” Θ. Μπρεδήμα για τις αιφνιδιαστικές εκταφές στο νεκροταφείο Θουρίας που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, ο κ. Νίκας ξεπέρασε το θέμα των αντιδράσεων και της μη ενημέρωσης των συγγενών. Είπε ότι “στα νεκροταφεία έχουμε τη χρήση του χώρου, όχι την ιδιοκτησία” και μεταξύ άλλων, παρατήρησε: “Δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει χώρος. Εχουμε αφρόντιστους, εγκαταλελειμμένους τάφους εδώ και 25 χρόνια. Αν τα αφήσουμε, δε θα μας φτάνει ολόκληρη η Μεσσηνία”.