Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 21:39

2,5 εκατ. ευρώ για αποχέτευση σε Αβραμιού και Λευκοχώρα

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Μεσσήνης και όχι η ΔΕΥΑΜ θα δημοπρατήσει το κοινό έργο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Αβραμιού και Λευκοχώρας, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.
Ο λόγος είναι ότι η δημοτική επιχείρηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια για να προβεί στη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου.
Ως λύση επελέγη η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου ο δεύτερος -που διαθέτει την απαραίτητη προϋπόθεση της διαχειριστικής επάρκειας- να προβεί στη δημοπράτηση του έργου.
Σημειώνεται ότι το έργο αυτό έχει ξεκινήσει, αλλά παραμένει ακόμα ημιτελές καθώς υπολείπονται σημαντικά μέρη του προκειμένου να καταστεί λειτουργικό.
Με τη δημοπράτησή του η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση επεξεργασίας των λυμάτων, θα κατασκευαστούν τα εξωτερικά αντλιοστάσια και θα αρχίσουν οι συνδέσεις των σπιτιών.
Επιπλέον, με την ίδια εργολαβία αναμένεται να ολοκληρωθεί το εσωτερικό δίκτυο στα δύο χωριά, καθώς επίσης και να κατασκευαστεί το εξωτερικό δίκτυο από το αντλιοστάσιο ώς την εγκατάσταση επεξεργασίας των λυμάτων.


NEWSLETTER