Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 08:43

Τριφυλία: Ζητούν έκτακτο συμβούλιο για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης

Τριφυλία: Ζητούν έκτακτο συμβούλιο για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης

 

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ζητούν οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων για το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης.

Οπως φαίνεται, με βάση τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα, Περιφέρεια και δήμος τα έχουν κάνει «θάλασσα» γι’ αυτό το σημαντικό έργο που χρόνια περιμένουν κάτοικοι και αλιείς της περιοχής.

Στο σχετικό αίτημα που κατατέθηκε χθες με πρωτοβουλία της επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννας Μαραβελή και το οποίο υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Μπακούρος, Αλεξάνδρα Τσούλου, Δημήτρης Κουτσούλης, Αλέκος Κουτρουμπής, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, Σαράντος Κουκούμης, Ανδρέας Στεργιόπουλος και Γιώργος Σκιαδάς, ζητείται η έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου, καθώς όπως τονίζεται είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης από τις ολιγωρίες της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και της δημοτικής αρχής Τριφυλίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πλέον εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για  το έργο, παρά την πανηγυρική διάσταση που δόθηκε με την απόφαση που πήρε πριν λίγο καιρό το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη μετέπειτα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αρχική απόφαση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αφορούσε την ένταξη του έργου σε άλλο μέτρο του προγράμματος από αυτό που μπορούσε να χρηματοδοτηθεί, υπήρξε αναδίπλωση και νέα απόφαση αυτή τη φορά για το σωστό μέτρο -η οποία ωστόσο στο Δήμο Τριφυλίας γράφτηκε λάθος και χρειάστηκε η ορθή επανάληψη. Από εκεί και πέρα ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς δημοσιοποίησε έγγραφο της Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων με το οποίο ζητείται από την Περιφέρεια να στείλει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 12 επιπλέον γνωμοδοτήσεις και μελέτες, προκειμένου να μην απορριφθεί η πρόταση χρηματοδότησης.

Επίσης και η μελέτη με την οποία έχει προταθεί το έργο, με βάση την ΑΔΑ που αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αφορά το λιμάνι της Κυπαρισσίας και όχι το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης.

Για όλα αυτά σίγουρα θα πρέπει να δοθούν όχι μόνο εξηγήσεις αλλά να αναληφθούν και ευθύνες, οπότε και η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να γίνει άμεσα τις επόμενες ημέρες, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κ.Μπ.