Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 16:19

Ο Λάσκαρης σε πληγείσες περιοχές

Τις πληγείσες περιοχές της Μεσσήνης επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Λάσκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης”, όπως γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Γ. Λάσκαρης δηλώνει ακόμα ότι “εκτός από τη συμπαράσταση που εκφράζουμε στους αγρότες, αυτόματα ξεκινά ο σχεδιασμός, προκειμένου να υπάρχει άμεσα επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν για τους καλλιεργητές, όποτε τα καιρικά φαινόμενα -που δυστυχώς έχουν καταστεί ακραία- δημιουργούν παρόμοιες καταστροφές με αυτές που βιώσαμε πρόσφατα”.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος, μεταξύ άλλων, “επειδή η πρόληψη είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας τέτοιων καταστάσεων που ζημιώνουν την οικονομία του τόπου, θα δοθεί έμφαση στον σχεδιασμό ομάδας που σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, από την έναρξη της διαχείρισης του δήμου θα καταγράφει όλα τα σημεία που εγκυμονούν κινδύνους και αποτελούν, όπως τα ρέματα, αιτίες καταστροφών. Σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών θα σχηματισθεί ένας ψηφιακός χάρτης επικινδυνότητας, ώστε όταν πλησιάζουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να γίνεται άμεσα έλεγχος των ευαίσθητων περιοχών”.