Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 09:30

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενταση για τη νέα αίθουσα συνεδριάσεων

Γράφτηκε από την
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενταση για τη νέα αίθουσα συνεδριάσεων

Χρειάστηκε να διακοπεί -για ένα δεκάλεπτο περίπου- η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας προχθές το βράδυ, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μετά την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ των μειοψηφιών και του προέδρου του Σώματος Ανδρέα Γουρδέα.
Αφορμή για την ένταση ήταν ουσιαστικά η απόρριψη, από το σύνολο των μειοψηφιών, της πρότασης της δημοτικής αρχής -που «πέρασε» με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας- σχετικά με την εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση του ισογείου του Δημαρχείου σε αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παίρνοντας το λόγο, μετά την ψηφοφορία, ο δήμαρχος σχολίασε την αρνητική στάση των μειοψηφιών, προκαλώντας την έκρηξη του επικεφαλής της «Πρωτοπορίας» Νίκου Φωτέα, ο οποίος επίμονα ζητούσε το λόγο. Ο Α. Γουρδέας εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τοποθέτηση μετά την ψηφοφορία, με το Ν. Φωτέα να επιμένει αντιτείνοντας ότι ακριβώς αυτό επιτρέπει ο πρόεδρος να κάνει συστηματικά ο δήμαρχος, στερώντας από τις μειοψηφίες το δικαίωμα να απαντήσουν.
Η συνεδρίαση διακόπηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο νωρίτερα η δημοτική αρχή -που είδε σύσσωμε τις μειοψηφίες να καταψηφίσουν την προτεινόμενη μελέτη- δέχθηκε σφοδρότατες επικρίσεις για τα έργα που επιλέγει να προωθήσει.
Ο Θ. Μπρεδήμας τόνισε ότι προέχουν άλλες ανάγκες, ο Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε ότι προέχουν να γίνουν έργα στις υποβαθμισμένες συνοικίες, ο Γιάννης Γκλεκλές παρατήρησε ότι το θέμα έρχεται άκαιρα, ενώ ο Ν. Διασάκος επισήμανε ότι τα χρήματα θα πρέπει να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες.
Επικρίνοντας τη στάση αυτή των μειοψηφιών, ο δήμαρχος Π. Νίκας -μετά την ψηφοφορία- είπε ότι ποτέ δεν έχουν συναινέσει σε πρόταση της δημοτικής αρχής, πρόσθεσε ότι για το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου η Περιφερειακή ενότητα ζητεί 5.500 ευρώ το μήνα και κατέληξε δηλώνοντας ότι και ο ίδιος προέρχεται από τις λαϊκές τάξεις και δεν θα δεχθεί μαθήματα από κανέναν.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER