Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 19:08

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο της Eurobank στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Για το κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank στη Μεσσήνη διαμαρτύρεται ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και ζητεί τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Για το θέμα ενημέρωσε προχθές το απόγευμα, το Σώμα, ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος και είπε πως είχε επαφές με στελέχη της τράπεζας για να αποτρέψει αυτή την απόφαση. Αντιδρώντας στο κλείσιμο, ανέφερε ότι είχαν ηθική υποχρέωση να μιλήσουν στο δήμαρχο για τις προθέσεις τους, παρατηρώντας πως η τοπική κοινωνία στηρίζει την τράπεζα.

Πληροφόρησε ότι κλείνουν 25 καταστήματα της Eurobank σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Μεσσήνης, ενώ είπε ότι έκανε και μια επιστολή, ενώ θα έχει και άλλες επαφές, στην προσπάθεια να αποτρέψει το κλείσιμο.

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι το κατάστημα εξυπηρετεί αρκετό κόσμο, ιδιαίτερα ηλικιωμένους που δεν γνωρίζουν τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και δήλωσε πως δεν δέχεται να κλείσει χωρίς αιτιολογία.

Κλείνοντας, ζήτησε και πήρε ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank στη Μεσσήνη.

Λάβρος για τις τράπεζες ήταν ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Δαβίλλας, υποστηρίζοντας ότι “το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα λειτουργεί δίκην μαφίας”. Επέρριψε την κυρίαρχη ευθύνη στην κεντρική εξουσία και προέτρεψε, αν κλείσει οριστικά το κατάστημα, να τελειώσει κάθε επαφή του δήμου με την τράπεζα και όλοι οι δημότες να την μποϋκοτάρουν.

Γ.Σ.