Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 09:03

Καλαμάτα: Διπλάσια σε σχέση με πέρυσι η δαπάνη για τραπέζι της Υπαπαντής

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Διπλάσια σε σχέση με πέρυσι η δαπάνη για τραπέζι της Υπαπαντής

 

Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν στις φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, καθώς η γιορτή πέφτει Κυριακή.

Για το λόγο αυτό το ποσό που θα διαθέσει ο δήμος για τις εκδηλώσεις, ιδιαίτερα για τα έξοδα διαμονής και διατροφής (φιλοξενία και γεύμα) είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι, 11.500 ευρώ έναντι 6.500, όπως υποστήριξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε συνολικά 13.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις της Υπαπαντής με λευκό από τον Βασίλη Τζαμουράνη και τη Μαρία Οικονομάκου κι επιφυλάξεις από τον Βασίλη Κοσμόπουλο, που υπερψήφισε.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στελέχη της κυβέρνησης και ανέφερε πως “θα είναι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (θα είναι από την παραμονή στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ) και πολλοί υπουργοί που θέλουν να έρθουν, γιατί είναι Σαββατοκύριακο”. Ενημέρωσε ότι υπολογίζονται από 250 μέχρι 300 άτομα στο γεύμα του δήμου, ενώ στο περσινό ήταν 210. Στις επιφυλάξεις των συμβούλων των μειοψηφιών διευκρίνισε πως “δεν είναι δεσμευτικό ότι θα δώσουμε 13.000 ευρώ, είναι έως 13.000 ευρώ” και παραδέχθηκε ότι “θα είναι αυξημένα τα άτομα, περισσότερες υπηρεσίες σε στελέχη της κυβέρνησης”, ενώ απάντησε πως “πήραμε προσφορές από ξενοδοχεία, εφάμιλλα με αυτό που επελέγη”.

Στα έξοδα προβλέπονται 700 ευρώ για μεταφορές - μετακινήσεις και ο Β. Κοσμόπουλος ρώτησε “τι εννοούμε μετακινήσεις”, αλλά ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρε.

Η Μ. Οικονομάκου προέτρεψε “να συμπτυχθούμε, να μην καλέσουμε όλο τον κόσμο”.

Ο Β. Τζαμουράνης επεσήμανε ότι “πέρυσι ήταν 6.500 και φέτος βάζουμε 11.500” και ζήτησε να αιτιολογηθεί αυτή η διαφορά.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης που παρέστη (δεν είναι μέλος της επιτροπής) είπε ότι “είναι προκλητικά υψηλότερο το ποσό, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να διατεθεί το ίδιο ποσό με πέρυσι”.

Τα 13.000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση, είναι: 11.500 ευρώ για δαπάνες διαμονής - διατροφής, 700 ευρώ για μεταφορές - μετακινήσεις, 500 για αμοιβές τεχνικών και 300 για ανθοστολισμό.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Σύσκεψη για την προετοιμασία του εορτασμού της Υπαπαντής πραγματοποιήθηκε χθες υπό το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.

Ο δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, ώστε ο δήμος μέσω των υπηρεσιών του να παρέμβει κατάλληλα, προκειμένου η πόλη να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες και να γιορτάσει το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός όπως κατά παράδοση αρμόζει.

Επισημαίνεται, στην ανακοίνωση του δήμου, ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις, την παραμονή και ανήμερα της εορτής, αναμένεται να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση από πλευράς κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Γ.Σ.

 

(Φωτογραφία από την δεξίωση της Υπαπαντής το 2019)


NEWSLETTER