Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 18:46

Συμπληρωματικές εργασίες για το κτήριο της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από τον
Συμπληρωματικές εργασίες για το κτήριο της ΔΕΥΑΚ

 

Εκτεταμένες επισκευές, περισσότερες απ’ αυτές που προβλέπονταν αρχικά με το έργο που μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και υλοποιείται, χρειάζεται το κτήριο της πρώην Σχολής Νοσοκόμων, το οποίο επισκευάζεται για να μετεγκατασταθούν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης.

Πρόκειται για το έργο στο κτήριο Γ’ του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, που υλοποιείται με έκπτωση 44,44%.

Το έργο έχει σταματήσει εδώ και μήνες για να εξεταστεί η κατάσταση του κτηρίου μετά τις καθαιρέσεις που έγιναν. Η πραγματική εικόνα έδειξε ότι το κτήριο βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτήν που είχε εκτιμηθεί και απαιτούνται επιπλέον εργασίες στο δάπεδο και τους τοίχους.

Από το Δήμο Καλαμάτας εξετάζεται πώς θα προχωρήσει το έργο, καθώς θα χρειαστεί συμπληρωματική σύμβαση και νέα παράταση για την ολοκλήρωσή του, αφού η υφιστάμενη λήγει στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση από το δήμο, στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχει χώρος έκθεσης μουσειακού υλικού-εκθεμάτων σχετικά με την υδροδότηση της πόλης τον 20ό αιώνα, ενώ στην όψη του θα είναι έντονο το στοιχείο του νερού. Το νέο κτήριο θα διαθέτει πλήρεις υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ, καθώς και σύγχρονο, εξωτερικό ασανσέρ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER