Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 04:26

Μηχανήματα για τη μέτρηση ρύπανσης από πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από τον

 "Ο Δήμος Οιχαλίας έχει ζητήσει και έχει πάρει τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας των δύο πυρηνελαιουργείων της περιοχής", τόνισε χθες ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης  αναφερόμενος στη λειτουργία των δύο μονάδων. Ενα θέμα που έρχεται πάλι στην επιφάνεια καθώς ξεκίνησε η νέα ελαιοκομική περίοδος.
Ο κ. Μπάμης επισήμανε ότι μετά τα όσα είχαν γίνει πέρυσι στην περιοχή, ο δήμος έχει ζητήσει από την Περιφέρεια τους περιβαλλοντικούς όρους των δύο μονάδων, τους οποίους και έχει πάρει. Κάτι το οποίο -όπως μας είπε- έχει κάνει από τον Αύγουστο. Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε ότι καθώς ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου αν εφαρμόζονται οι όροι αυτοί, με έγγραφό του προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά είχε ζητήσει να τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα που θα κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις. Η απάντηση που έχει λάβει είναι ότι ήδη έχουν μπει τα μηχανήματα αυτά και σε τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα στέλνονται στο δήμο.
Ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας ότι σε αυτό το πνεύμα έχουν κινηθεί στο δήμο και γι' αυτό δεν μπορεί να βγαίνουν κάποιοι και να λένε ότι δεν έχουν πράξει τίποτα. «Δεν υπεκφεύγουμε και είμαστε παρόντες στα προβλήματα του τόπου μας» είπε χαρακτηριστικά.

Κ.Μπ.