Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 04:41

Τηλεφωνικώς συνεδρίασε επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Τηλεφωνικώς συνεδρίασε επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας


ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ "ΧΑΘΕΙ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ… ΣΥΡΜΑΤΑ

Διά τηλεφώνου έγινε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, η οποία ήταν έκτακτη και με μόλις δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το πρώτο από αυτά αφορούσε την έγκριση της αριθ. 827/2012 απόφασης δημάρχου σχετικά με προμήθεια καυσίμων για την Δ.Ε. Κυπαρισσίας από το πρατήριο υγρών καυσίμων Μπούσουλα Θεόδωρου, λόγω λύσεως της σύμβασης με το πρατήριο Παναγιωτοπούλου Αγγελικής. Και το δεύτερο την έγκριση της αριθ. 858/2012 απόφασης δημάρχου σχετικά με την απευθείας ανάθεση παροχής της εργασίας απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής κ.λπ.
Αν και οι πληροφορίες μας λένε ότι στην τηλεφωνική (!!!) συνεδρίαση ψηφίστηκαν και τα δύο θέματα, όταν αργότερα τόσο από εμάς όσο και από άλλο συνάδελφο αναζητήθηκε η σχετική απόφαση του δημάρχου για το δεύτερο θέμα που αφορούσε την απευθείας ανάθεση απομαγνητοφώνησης των πρακτικών, αυτή δεν βρέθηκε ή τουλάχιστον δεν μας δόθηκε. Λίγο αργότερα η πληροφόρηση που είχαμε από το δήμο ήταν ότι το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης τελικά αποσύρθηκε και δεν λήφθηκε καμία απόφαση. Το ερώτημα είναι αν αποσύρθηκε από την αρχή ή όταν άρχισαν να ρωτάνε οι δημοσιογράφοι. Απορίας άξιο είναι τι ψήφισαν διά τηλεφώνου οι σύμβουλοι που είναι μέλη της επιτροπής, αν γνώριζαν ή όχι το περιεχόμενο της 858/2012 απόφασης.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή δεν μπορεί να είναι λειτουργία μας επιτροπής και σίγουρα όταν αφορά απευθείας αναθέσεις.
Εντύπωση προκαλεί και η στάση της αντιπολίτευσης και ειδικά των μελών της που συμμετέχουν στην επιτροπή με την ευκολία με την οποία λαμβάνονται αποφάσεις αναθέσεων.
Κ.Μπ.


NEWSLETTER