Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 07:54

Σταμπωτό δάπεδο στο πλακόστρωτο της 23ης Μαρτίου

Σταμπωτό δάπεδο στο πλακόστρωτο της 23ης Μαρτίου

 

Ξηλώνονται οι πλάκες που είχαν φθαρεί και καταστραφεί στο πλακόστρωτο τμήμα της 23ης Μαρτίου, μεταξύ των πεζόδρομων της Αριστομένους και της Γερμανού.

Στη θέση τους θα τοποθετηθεί σταμπωτό βαρέος τύπου (τσιμεντένιο δάπεδο με ενισχυμένο σκυρόδεμα) για να αντέχει τα βαριά οχήματα, λεωφορεία και φορτηγά. Το πλακόστρωτο τμήμα θα παραμείνει στις άκρες του δρόμου, απ’ όπου δεν περνούν βαριά οχήματα και γι’ αυτό δεν έχει καταστραφεί.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται με αυτεπιστασία (από συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας με εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί για λίγους μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού) και αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό δεν θα σταματήσει λόγω των εργασιών, αλλά θα γίνεται με προσοχή, με μικρή παράκαμψη επιτόπου. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις υποδείξεις του συνεργείου για την αποφυγή ατυχημάτων.
Χθες στο χώρο των εργασιών βρέθηκαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, που ενημερώθηκαν από τον επιβλέποντα μηχανικό Βασίλη Χρονόπουλο.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο γίνονται πολλές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, από τους 10 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί για λίγους μήνες. Ανέφερε ότι βάφονται παγκάκια, αντικαθίσταται ξύλα σε παγκάκια, βελτιώνονται πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι στα Καλύβια, την Αγία Τριάδα και την Παραλία. Ο κ. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για πολύ μεγάλο έργο σε σχέση με τα χρήματα που καταβάλλονται.
Για την παρέμβαση στην 23ης Μαρτίου παρατήρησε ότι το πλακόστρωτο ήταν εξαιρετική δουλειά, αλλά για πεζόδρομο και όχι για δρόμο που περνούν βαριά οχήματα.
Γ.Σ.