Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 18:32

Αποφάσεις για πολεοδόμηση και Κρήτης σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αποφάσεις για πολεοδόμηση και Κρήτης σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Την πολεοδόμηση, την πράξη εφαρμογής και όλες τις αναγκαίες μελέτες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Κρήτης και στην τουριστική ανάπτυξη της ελκυστικής παραλιακής περιοχής της Καλαμάτας πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, στις 8 το βράδυ.

Ειδικότερα, στην ημερήσια διάταξη του αποψινού συμβουλίου περιλαμβάνεται το θέμα “Εγκριση τευχών φακέλου δημόσιας σύμβασης μελέτης για την «Αποτύπωση - κτηματογράφηση, πολεοδόμηση, πράξη εφαρμογής, γεωλογική μελέτη, οριοθέτηση ρεμάτων, περιβαλλοντική μελέτη περιοχής επέκτασης ρυμοτομικού σχεδίου Ανατολικής Παραλίας Δήμου Καλαμάτας και επιλογής της ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων μελετών άνω των ορίων του Ν. 4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής”.
Σύμφωνα με την εισήγηση, “η περιοχή μελέτης οριοθετείται από τις οδούς Ναυαρίνου στο νότιο τμήμα της, Λακωνικής στο βόρειο, Καρακούση στο δυτικό της τμήμα, ενώ στο ανατολικό της μέρος εφάπτεται με το όριο της πολεοδομικής μελέτης της Βέργας. Οι προβλεπόμενες από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χρήσεις γης είναι της γενικής κατοικίας και του τουρισμού αναψυχής.
Η συγκεκριμένη περιοχή, 440 στρεμμάτων, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη της Καλαμάτας, καθώς περιλαμβάνει το τελευταίο τμήμα του ανατολικού παραλιακού μετώπου της πόλης που δεν έχει ακόμα οργανωθεί πολεοδομικά. Η ολοκλήρωση της χάραξης και διάνοιξης της οδού Κρήτης θα δώσει τη δυνατότητα της αποσυμφόρησης της παραλιακής οδού Ναυαρίνου (ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες) και της ενίσχυσης και επέκτασης των χρήσεων αναψυχής, αθλητισμού και τουρισμού στο παραλιακό μέτωπο”.


NEWSLETTER