Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 17:19

Έγκριση προγράμματος Special Olympics Hellas στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Έγκριση προγράμματος Special Olympics Hellas στην Καλαμάτα

Το σχέδιο συμφωνίας για την ίδρυση τοπικού προγράμματος Special Olympics Hellas ενέκρινε αργά το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο για τη σχετική υπογραφή.


Τα Special Olympics Hellas σε συνεργασία με τον δήμο προχωρούν στην ίδρυση και λειτουργία τοπικού προγράμματος Special Olympics, με την επωνυμία “Special Olympics Hellas, Καλαμάτα”.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.
Τα Special Olympics Hellas είναι ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο που στηρίζεται καθ΄ ολοκληρία στον εθελοντισμό. Ιδρύθηκαν στη χώρα μας πριν από 32 χρόνια με σκοπό να προσφέρουν σε ετήσια βάση, οργανωμένες προπονήσεις και αγωνιστικές ευκαιρίες σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 28 ολυμπιακού τύπου αθλήματα.
Μέσα από δράσεις τους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αθλητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας, καθώς και με την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, Special Olympics Hellas επιτυγχάνουν την ένταξη των αθλητών τους στους κόλπους της κοινωνίας, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο ενημέρωσης και υποστήριξης. Εχοντας διαπιστώσει τις ανάγκες πολλών περιοχών της χώρας, τα Special Olympics Hellas ξεκίνησαν, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την σε βάθος τριετίας ίδρυση προγραμμάτων σε 21 πόλεις-στόχους. Από την περιφέρεια της Πελοποννήσου, περιελήφθη πρώτη η Καλαμάτα.


NEWSLETTER