Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 12:43

Νέα πρόσκληση για διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Επιμένει στις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή Τριφυλίας, μετά τις δύο προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες αλλά και την αποτυχημένη διά ζώσης συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρξε απαρτία, ενώ χθες εκδόθηκε νέα πρόσκληση για έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση σήμερα Σάββατο, με ώρα έναρξης στις 10 το πρωί και λήξης στις 12 το μεσημέρι.
Ετσι κι αλλιώς, μετά την προχθεσινή αναφορά του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Δριμή σχετικά με τη νομιμότητα σύγκλησης και συνεδρίασης διά ζώσης του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο προς τον πρόεδρο του Σώματος όσο και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απάντηση της Αποκεντρωμένης είναι ξεκάθαρη ότι συνεδρίαση μπορεί να γίνει μόνο με τηλεδιάσκεψη.
Χαρακτηριστικά η απαντητική επιστολή που στάλθηκε στο δήμο και μάλιστα ως εξαιρετικά επείγουσα, αφού αναφέρονται οι σχετικές διατάξεις και εγκύκλιοι, καταλήγει: «Συνεπώς όσο αφορά τον τρόπο συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων για το διάστημα από 7/11/2020 και έως 30/11/2020 αυτές θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τηλεδιάσκεψης – όχι διά ζώσης. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και πιστή εφαρμογή των οδηγιών».
Η πρόσκληση για τη νέα συνεδρίαση αναφέρει: «Σας καλούμε στην 29η διά περιφοράς(*), συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οδός Δημαρχείου 2 - Κυπαρισσία, την 14η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2020, ημέρα Σαββάτο και από ώρα 10 π.μ. έως 12.00 π.μ.
(*) Εγκ.426-77233/13-11-2020 (ΑΔΑ 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γεν. Γραμ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, του Υπουργείου Εσωτερικών».
Παρέμβαση για το θέμα των συνεδριάσεων έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης με χθεσινή του επιστολή προς τον πρόεδρο του Σώματος Χαράλαμπο Αυρηλιώνη στην οποία αναφέρει: «Παρήλθαν είκοσι τέσσερις ώρες από την προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν έχετε ενημερώσει αν η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε. Δεν υπήρξε απαρτία όπως κυκλοφόρησε ή κάτι άλλο συνέβη; Ισως μέσα στην ημέρα να ενημερωθούμε. Αντί αυτού σήμερα ύβρεις και απειλές διά στόματος δημάρχου. Οφείλατε όμως να γνωρίζατε ότι σύμφωνα με την αριθ.ΔΙα/ΓΠ.οικ.71342/06-11-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση(Β΄4899) “Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 07-11-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020”, διευκρινίζονται τα εξής: Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης. Η τηλεδιάσκεψη απαιτείται υποχρεωτικά εφ’ όσον τα μέλη του συλλογικού οργάνου που το συγκροτούν και τα οποία θα παραστούν στη συνεδρίαση υπερβαίνουν τα επτά άτομα.
Συγκαλέσατε συνεδριάσεις διά περιφοράς το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και αποφασίσατε συνεδρίαση δια ζώσης μέσα στην κορύφωση της πανδημίας!
Προχωρήστε, άμεσα, στις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που απαιτείται, την προμήθεια των αναγκαίων ηλεκτρονικών μέσων και προγραμματίστε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο ιός, δυστυχώς, είναι εδώ, δεν κουράστηκε και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ακολουθούν κρίσιμες και σημαντικές συνεδριάσεις (τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός) και όπως αντιλαμβάνεσθε πρέπει να ετοιμασθεί ο δήμος, θα έπρεπε από καιρό να ήταν έτοιμος, για αυτή τη διαδικασία (ΚΥΑ 429/2020 ΦΕΚ 850/13-03-2020 και Ν,2690/1999)».
Οσον αφορά τώρα τα θέματα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης αυτά είναι: Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2020 (Εγκρ. των αριθ.250-256-264/2020 ΑΟΕ). Εγκριση δαπάνης-παραλλαγής δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ έμπροσθεν Γυμνασίου-Λυκείου Φιλιατρών. Ανανέωση Προγραμματικής Σύμβασης με τον ΟΑΕΔ για την λειτουργία του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην ΔΕ Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2021. Ανανέωση άδειας λειτουργίας Ανοικτής Κολυμβητικής δεξαμενής της Εταιρείας «Αθ. Κόντογλου και Σια ΕΕ» που βρίσκεται στην θέση Μάτι Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας. Τροποποίηση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 161/2020 με θέμα: Επέκταση ωραρίου Σχολικών καθαριστών/τριών για κάλυψη αναγκών ως προς τις ώρες επέκτασης ωραρίου του προσωπικού ΥΕ Καθαριστρών/τριών Σχολικών Μονάδων. Ορισμός Εκπροσώπων και παροχή εξουσιοδότησης για την διαχείριση των Τραπεζικών Λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής παραλαβής του έργου: «Επισκευή Παλαιού Λυκείου Φιλιατρών». Εισήγηση επί του θέματος «Μελέτη οριοθέτησης τμήματος ρέματος στη θέση Οζενα ή Μπάρλας σε περιοχή εκτός σχεδίου της ΤΚ Μαραθόπολης της ΔΕ Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας». Εγκριση της παράτασης της πράξης με τίτλο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας και κωδικό ΟΠΣ (ΜΙS)5037513». Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης και γενικής Εκπαίδευσης (Γυμνάσια Λύκεια) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Κ.Μπ.