Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 11:47

Μεσσήνη: Εγκρίθηκε η ενίσχυση της ΔΕΥΑΜ με δάνειο 700.000 ευρώ

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: Εγκρίθηκε η ενίσχυση της ΔΕΥΑΜ με δάνειο 700.000 ευρώ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΜ με δάνειο 700.000 ευρώ, ενώ σοβαρές ενστάσεις καταγράφηκαν στην διά περιφοράς συνεδρίαση του Σώματος, για το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ της Επιχείρησης.

Ειδικότερα, αρνητικοί στη χορήγηση του δανείου, εκτός της “Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Δήμου Μεσσήνης” (με εξαίρεση το δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Κώστα Μπουρίκα), ήταν ο Κώστας Μαλιώτης από τη δημοτική αρχή και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τσώνης και Μανώλης Δουρούμης.
Η μείζων μειοψηφία, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για την αρνητική ψήφο των συμβούλων της, επεσήμανε ότι “η ΔΕΥΑΜ έχει έλλειμμα χιλιάδων ευρώ, με τη χρηματοδότηση (δάνειο) από τον δήμο ύψους 700.000 ευρώ γίνεται προσπάθεια μετάθεσης του προβλήματος στο χρόνο, όμως αυτό δεν θα την καλύψει”. Επιπλέον, πρόσθεσε η “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών στην αιτιολόγηση της ψήφου της, “ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουμε πλήρη στοιχεία (ισολογισμούς- απολογισμούς) για να γνωρίζουμε ακριβώς τα ελλείμματα. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνει δεκτό από το υπουργείο να αποπληρώσουμε το δάνειο από τους ΚΕΠ σε 72 δόσεις και να υποχρεωθούμε σε αποπληρωμή με 18 δόσεις”.
Καταλήγοντας, προτείνει “η ΔΕΥΑΜ να περιορίσει τις δαπάνες, να χρεώνει ό,τι βγαίνει από τις δεξαμενές της ανεξαιρέτως σε όλους (χρέωση του δήμου για πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα, κτιριακές εγκαταστάσεις), να λειτουργήσει η τηλεμετρία (αλήθεια τι γίνεται με αυτό το πρόγραμμα;), προκειμένου οι ανταποδοτικές της υπηρεσίες να ισοσκελιστούν”.
Ν.Κ.


NEWSLETTER