Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 12:34

Δήμος Καλαμάτας: Ανάδοχος για στέγαστρα στις στάσεις

Γράφτηκε από τον


Προσωρινό ανάδοχο για την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 125.736 ευρώ, πρόκειται να αναδείξει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου σήμερα στη 1 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη.

Η επιτροπή διαγωνισμού εισηγείται την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου της εταιρείας “Χυτήρια Τσίντζα Urban Innovations Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική” , με προσφορά 124.478,64 ευρώ. Η προσφορά της ήταν η μοναδική που έγινε αποδεκτή, καθώς οι άλλες δύο προσφορές που υποβλήθηκαν, δεν κατέθεσαν εγγυητική συμμετοχής και φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής - τεχνικής προσφοράς και απορρίφθηκαν.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” (τα 25.736 ευρώ ίδιοι πόροι του δήμου) και σύμφωνα με τη μελέτη έχουν επιλεγεί, κυρίως σε κεντρικές περιοχές και στην παραλία, 27 υφιστάμενες στάσεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με σκοπό την αναβάθμισή τους.
Με βάση τις προδιαγραφές, τα στέγαστρα των στάσεων θα διαθέτουν λειτουργικό σχεδιασμό, που αποδεδειγμένα πληροί τις ανάγκες των χρηστών, ως εξής: Προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Κατάλληλο σημείο ανάρτησης έντυπου πληροφοριακού υλικού. Ασφάλεια στη χρήση. Ανετο περιβάλλον αναμονής. Χώρος στάθμευσης και ελιγμών για αναπηρικό αμαξίδιο. Σε καθένα από τα στέγαστρα θα τοποθετηθούν καθιστικά, πληροφοριακή πινακίδα, πινακίδα ονομασίας στάσης, κάδος απορριμμάτων.
Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση των παρακάτω συστημάτων: Κατάλληλο, ενεργειακά αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτισμό LED σε όλα τα στέγαστρα, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού και για τις άλλες ηλεκτρικές ανάγκες και δυνατότητα ηλεκτρολογικής σύνδεσης σε pilar. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει πρόβλεψη για συνδυαστική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το δημοτικό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ισχύος στα στέγαστρα, για την κάλυψη μέρους των αναγκών για φωτισμό και για τις άλλες ηλεκτρικές ανάγκες. Ηλεκτρονική πινακίδα, στην οποία θα εμφανίζονται μεταβλητά μηνύματα και η οποία θα έχει τη δυνατότητα της πληροφόρησης σχετικά με τις επόμενες αφίξεις λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο. Πρίζα για φόρτιση smart συσκευών μέσω δύο τουλάχιστον θυρών USB. Επαρκής φωτισμός LED εντός του στεγάστρου. Δίκτυο Wi-Fi”.
Γ.Σ.