Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 21:50

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα γίνει τελικά η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Κυπαρισσίας και ώρα 7 το απόγευμα. Οπως ήδη έχουμε αναφέρει, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Σώματος για την εκλογή προεδρείου και τον ορισμό των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους θα καταλάβουν τις θέσεις των αντιδημάρχων, όπως και ποιοι θα προταθούν για τη θέση του προέδρου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Οι πρώτες συζητήσεις, όπως είναι φυσικό, φαίνεται να έχουν γίνει αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Ωστόσο οι υπάρχουσες πληροφορίες λένε ότι θέση αντιδημάρχου θα αναλάβουν οι νυν δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Αυλώνα Γιάννης Φιλντίσης - με τομέα ευθύνης τους τις σημερινές δημοτικές ενότητες και προφανώς επιπλέον αρμοδιότητες που θα τους ανατεθούν.
Από εκεί και πέρα για τις υπόλοιπες 3 θέσεις των αντιδημάρχων τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, πλην αυτής των Γαργαλιάνων. Οι πληροφορίες λένε ότι θα την αναλάβει ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην περιοχή και ήταν από αυτούς που εξ αρχής είχαν θέσει υποψηφιότητα για το νέο δήμο κι είχαν μπει στη διαδικασία επιλογής.
Από τους Γαργαλιάνους όμως φαίνεται ότι θα είναι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για την θέση αυτή φαίνεται ότι θα προταθεί ο Γιάννης Καλκαβούρας.
Μέσα στις επόμενες μέρες μένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τις άλλες 2 θέσεις αντιδημάρχων, για τα Φιλιατρά και τον Αετό.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER