Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 16:04

Διαμαρτυρίες για το τσιμέντο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Διαμαρτυρίες για το τσιμέντο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες από τις μειοψηφίες για το τσιμέντο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με τηλεδιάσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας.

Η δημοτική αρχή απάντησε ότι το τελικό αποτέλεσμα της παρέμβασης με το τσιμέντο θα τη δικαιώσει.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης παρατήρησε ότι η προηγούμενη παρέμβαση με τους κυβόλιθους πάνω σε στουρνάρι ήταν πιο φιλική στο περιβάλλον και πιο σωστή για την απορρόφηση των νερών της βροχής. Ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα όμβρια γύρω από το σιντριβάνι και εκτίμησε ότι όπως έγινε η παρέμβαση με το τσιμέντο, τα όμβρια μαζί με φερτά υλικά θα πέφτουν μέσα στο σιντριβάνι. Ακόμα, είπε ότι υπάρχουν βαγόνια, όπως η οτομοτρίς και ένα δίπλα της, που είναι βανδαλισμένα.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος υπεραμύνθηκε του τσιμέντου για τους κυβόλιθους, αναφέροντας ότι κατά την προηγούμενη τοποθέτηση των κυβόλιθων με το στουρνάρι “δεν είναι σταθερό το υπόστρωμα, έχει υποστεί καθιζήσεις και θα κάνουμε αποκαταστάσεις”. Είπε, ακόμα, ότι έχουν περάσει αγωγό ομβρίων γύρω από το σιντριβάνι και πως θα γίνει παρέμβαση επισκευών στα βαγόνια, αντικατάσταση στον αστικό εξοπλισμό, σε παγκάκια”, εκτιμώντας ότι “το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει στο πάρκο”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που συμφώνησε ότι “θα μας δικαιώσει το αποτέλεσμα στο πάρκο”.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας είπε ότι οι σύλλογοι στους οποίους θα παραχωρηθούν τα βαγόνια θα κάνουν τις επισκευές στο εσωτερικό τους, ενώ ο δήμος θα παρέμβει εξωτερικά.
Γ.Σ.