Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 11:43

Τεστ Covid-19 σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Τεστ Covid-19 σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους του πληθυσμού του με τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: “Μεριμνώντας για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων του, δρα στοχευμένα και προγραμματίζει τη διενέργεια rapid τεστ στην περιφέρεια του δήμου. Για τον προγραμματισμό των ελέγχων το επόμενο διάστημα στην περιφέρεια του δήμου, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος είχε χθες συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπη Μακρή και τον υπεύθυνο δράσεων του ΕΟΔΥ στον Νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνο Βλαχοδημητρόπουλο.
Το πρόγραμμα ελέγχων το οποίο καταρτίστηκε για την προσεχή εβδομάδα έχει ως εξής:
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021: Στο Κοινοτικό Κατάστημα Βαλύρας της Δ.Ε. Ιθώμης από 9 π.μ. έως 2.30 μ.μ.
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021: Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ανδρούσας της Δ.Ε. Ανδρούσας από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ. Στο Αγροτικό Ιατρείο Κλήματος της Κοινότητας Τρικόρφου από τις 12.30 μ.μ. έως τις 2 μ.μ.
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021: Στο Περιφερειακό Ιατρείο Αβραμιού της Δ.Ε. Μεσσήνης από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.”.
Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης. Σκοπός αυτών των ελέγχων είναι η άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα. Για τον λόγο αυτό η δημοτική αρχή προτρέπει τους κατοίκους των περιοχών όπου έχουν προγραμματιστεί έλεγχοι, να προσέλθουν στα καθορισμένα σημεία προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού.
«Ως δημοτική αρχή προσπαθούμε στην παρούσα φάση μέσα από αυτή τη διαδικασία να συμβάλουμε στην καταγραφή των υγειονομικών δεδομένων της περιοχής μας», σημείωσε ο Γ. Αθανασόπουλος.


NEWSLETTER