Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 09:22

Η ΔΕΥΑΚ απαιτεί επιστροφή επιδομάτων

Γράφτηκε από τον

 

Να καταλογίσει τα ποσά που πήραν με τη μορφή επιδόματος ισολογισμού, χωρίς να το δικαιούνται, σύμφωνα με την επιχείρηση, από το 2017 έως και το 2019, σε 5 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Η άποψη και η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ στηρίχθηκε στις εισηγήσεις του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ και της Ενωσης ΔΕΥΑ Πάνου Ζυγούρη και ορκωτού ελεγκτή, και αφορά τα χρόνια που το επίδομα καταβλήθηκε χωρίς την υπογραφή του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για τα προηγούμενα χρόνια, από το 2012 έως και το 2016, που το επίδομα καταβλήθηκε με την υπογραφή του επιτρόπου, η ΔΕΥΑΚ έχει κινήσει διαδικασία αναθεώρησης των υπογραφών του επιτρόπου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Π. Κουφαλάκος, παρουσιάζοντας τη θέση των 5 εργαζομένων, ζήτησε την απαλοιφή του θέματος από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, αναφέροντας ότι το Δ.Σ. της επιχείρησης είναι “παντελώς αναρμόδιο να συζητήσει και να κρίνει τη νομιμότητα των προαναφερόμενων ήδη θεωρηθέντων ως απολύτως νόμιμων χρηματικών ενταλμάτων καθώς και να «αμφισβητήσει-υποκαταστήσει» ανεπίτρεπτα, αυθαίρετα και παράνομα το καθ’ ύλην αρμόδιο ως άνω Ελεγκτικό Συνέδριο να κρίνει την νομιμότητα των ως άνω εκδοθέντων ενταλμάτων και των αντίστοιχων δαπανών”. Το αίτημα απορρίφθηκε και ο κ. Κουφαλάκος απείχε από τη συνεδρίαση.

Γ.Σ.