Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 23:08

Δήμος Μεσσήνης: Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την Επανάσταση του 1821

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την Επανάσταση του 1821

 

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την Επανάσταση του 1821 παρουσιάζει ο Δήμος Μεσσήνης. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Γριφομπότ Επανάσταση», αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μέσα από το πρόγραμμα -που απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους- μπορεί κανείς να γνωρίσει τη συμβολή της Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821 και να μάθει την ιστορία του τόπου.

Το «Γριφομπότ Επανάσταση» αναπτύχθηκε από το ΓΑΒ LAB του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει πιστοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας. Ο Δήμος Μεσσήνης είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που υλοποιεί την έκδοση που αφορά στην Επανάσταση του 1821.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρωτίστως απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά δεν αφορά μόνο εκπαιδευτικούς και μαθητές της Μεσσήνης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Ο Δήμος Μεσσήνης απευθύνει μάλιστα κάλεσμα σε όλους να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://messini.grifobot.gr και να παίξουν το παιχνίδι, ώστε μέσα από την ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία όλοι οι μαθητές να μάθουν τα γεγονότα στην περιοχή της Μεσσήνης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω παιχνίδι εντάσσεται στις ενέργειες του Δήμου Μεσσήνης για τους επετειακούς εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. “Σκοπός της δημοτικής αρχής, δεδομένης και της δυσμενούς συγκυρίας που απαγορεύει τις διά ζώσης εκδηλώσεις, είναι να δημιουργήσει ψηφιακό υλικό το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για πρωτοποριακά μελλοντικά σχέδια που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Μεσσήνης στον πολιτισμό”, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.


NEWSLETTER