Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 08:45

Σε εξέλιξη η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Σε εξέλιξη η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Στην οδό Λακωνικής και στους κάθετους δρόμους της περιοχής μεταξύ της Φαρών και της Παλαιολόγου, συνεχίζονται οι εργασίες του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας (β’ φάση), προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, που υλοποιείται με εργολαβία της ΔΕΥΑΚ, με σύμβαση 1.723.533,87 ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης μας είπε ότι το έργο έχει κάποια προβλήματα, καθώς πραγματοποιείται μέσα στην πόλη και προκαλούνται κυκλοφοριακά ζητήματα, όμως παρατήρησε πως έχει αυξήσει ρυθμούς, έχει επιταχύνει και πάει αρκετά καλά. Εκτίμησε ότι θα δοθεί παράταση στις εργασίες και θα ολοκληρωθούν το 2022. Μας πληροφόρησε, επίσης, ότι το έργο προβλέπει και αντικατάσταση συνδέσεων, νέες παροχές.

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι την Τρίτη έγινε η δημοπρασία και της γ’ φάσης της αντικατάστασης, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο διαγωνισμό υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή από ενδιαφερόμενες τεχνικές εταιρείες. Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, 990.000 ευρώ, που υλοποιείται με σύμβαση 409.761 ευρώ.

Εχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη Σπερχογεία και αυτή την περίοδο εκτελούνται στο Ασπρόχωμα, στον εθνικό δρόμο, κοντά στον ΟΑΕΔ. Απομένουν εργασίες σε ένα μικρό τμήμα της Βέργας, όπου έμειναν τελευταίες λόγω παρέμβασης που προηγήθηκε. Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ μας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει και το μεγάλο έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (αρχικά από τον “Φιλόδημο”).

Αυτή την περίοδο τοποθετούνται δευτερεύοντες αγωγοί, ενώ θα ακολουθήσει ο νέος Φ400 από το Ασπρόχωμα προς τη Μεσσήνη. Τέλος, όσον αφορά το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων σε Λέικα και Θουρία, ο κ. Βασιλειάδης παραδέχεται ότι υπάρχει ζήτημα, καθώς ο εργολάβος έχει δώσει πολύ μεγάλη έκπτωση και πλέον το έργο δουλεύεται τώρα μόνο στη Θουρία. “Η Θουρία είναι αρκετά δύσκολο κομμάτι, είναι μέσα στην πόλη. Πιστεύω να βρούμε το βηματισμό μας και σε αυτό το έργο”, παρατήρησε ο γενικός διευθυντής και διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση των έργων από το “Αντώνης Τρίτσης” είναι άμεση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER