Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 21:40

Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Αύριο, με τον εορτασμό της 200ής επετείου της εξέγερσης και ορκωμοσίας των Ντρέδων στο Άνω Δώριο, Σουλιμά, ξεκινούν στο Δήμο Οιχαλίας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου, οι επίσημοι θα συγκεντρωθούν στις 12 μ. στην πλατεία Άνω Δωρίου και η έναρξη της τελετής θα γίνει 5 λεπτά αργότερα στον εξωτερικό χώρο του ναού Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Μεθύριο, ανήμερα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην έδρα του δήμου, το Μελιγαλά, έχει ως εξής:
Στις 7 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη.
Στις 8 π.μ., έπαρση σημαίας.
Στις 9.45 π.μ. έναρξη δοξολογίας.
Στις 10 π.μ., τρισάγιο μπροστά στο ηρώο, στη μνήμη των πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των Αρχών.
Στις 6 μ.μ. υποστολή της σημαίας.
Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού της 25ης Μαρτίου περιλαμβάνεται επίσης γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων, και φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου των οδών, πλατειών, δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, και όπου είναι δυνατόν των ιδιωτικών καταστημάτων.
Ο Δήμος Οιχαλίας υπενθυμίζει, τέλος, ότι όλες οι ανωτέρω εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Ορισμένες από τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, θα γίνουν το καλοκαίρι.