Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 15:35

Ενταση και για την τοπική αργία της 20ης Σεπτεμβρίου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Με εντάσεις και καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς ένθεν και ένθεν, πέρασε την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η επικαιροποίηση απόφασης του Σώματος για την καθιέρωση τοπικής αργίας στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα καθόδου της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στην πόλη της Μεσσήνης.

Πρόκειται για ενέργεια που ξεκίνησε το 2014 η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά δεν προχώρησε, καθώς είχε επικαλεστεί απαγορεύσεις λόγω μνημονιακών μέτρων. Η δημοτική αρχή Αθανασόπουλου αντίθετα εξέτασε εκ νέου τη δυνατότητα και ο δήμαρχος Μεσσήνης επανέφερε το αίτημα για καθιέρωση της 20ής Σεπτεμβρίου ως δημόσιας τοπικής γιορτής και ημέρας αργίας στον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Ο τελευταίος ζήτησε να του αποσταλεί εκ νέου ο φάκελος με την επικαιροποιημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ούτως ώστε να μεριμνήσει για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος.

Στη συνεδρίαση του Σώματος βγήκαν ωστόσο τα… μαχαίρια και αναζητήθηκαν ευθύνες για την καθυστέρηση και αν πραγματικά υπήρξαν κωλύματα. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές έφτασε μάλιστα να ψέξει τον δήμαρχο αποκαλώντας τον “θεομπαίχτη” για λόγους που δεν έγιναν απόλυτα κατανοητοί -άλλωστε ο κ. Τσερπές υπήρξε και αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής… “Εχετε τις ιδεοληψίες σας, δεν θα σας διορθώσω… Σας διαψεύδουν τα έγγραφα!” απάντησε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης είναι ο μοναδικός δήμος χωρίς τοπική αργία και όπως είπε θα δώσει την προσήκουσα αίγλη σε μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή για τον τόπο.

Ν.Κ.