Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 18:40

Νέα δεξαμενή στο Ριζοχώρι

Νέα δεξαμενή στο Ριζοχώρι


Νέα δεξαμενή για την ενίσχυση της ύδρευσης τοποθετήθηκε στο Ριζοχώρι από το Δήμο Τριφυλίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του χωριού σε νερό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης του δήμου και προαναγγέλλει ότι σειρά έχουν δεξαμενές ύδατος και αντλιοστάσια στο Κοπανάκι, τις Βρύσες, την Κυπαρισσία, τη Μαραθόπολη, τους Γαργαλιάνους, την Τραγάνα και όπου αλλού κριθεί απαραίτητη η αντικατάστασή τους.
Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την εγκατάσταση νέας δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου ύδατος, στον οικισμό Ριζοχωρίου Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου Δημοτικής Ενότητας Αετού του Δήμου Τριφυλίας. Πρόκειται για δεξαμενή νέας τεχνολογίας (με πιστοποίηση ISO), στεγανή και απόλυτα ασφαλή, για το σκοπό που προορίζεται. Διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας, σύστημα αυτόματου καθαρισμού, καθώς επίσης και πυροσβεστικό κρουνό, για λήψη νερού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (όπως πυρκαγιά). Η νέα αυτή δεξαμενή θα συμβάλει στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών νερού στην περιοχή, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα συνεχούς ροής, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που το πρόβλημα είναι και εντονότερο, όπως επίσης και στην ποιότητα αυτού. Σκοπός μας είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Τριφυλίας με καινούργια δίκτυα και αντικατάσταση των παλαιών εκτεθειμένων και απροστάτευτων δεξαμενών και αντλιοστασίων, όπου αυτό απαιτείται. Βασικός στόχος μας η υγειονομική προστασία και κάλυψη των πολιτών με νερό σε επάρκεια και ικανό για ασφαλή κατανάλωση. Μετά το Ριζοχώρι, σειρά έχουν δεξαμενές ύδατος και αντλιοστάσια στο Κοπανάκι, στις Βρύσες, στην Κυπαρισσία, στη Μαραθόπολη, στους Γαργαλιάνους, στην Τραγάνα και όπου αλλού κριθεί απαραίτητη η αντικατάστασή τους. Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομής, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

Κ.Μπ.