Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 17:35

Απάντηση Λεβεντάκη στο Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον

Ως απειλητική και ως τελεσίγραφο εξέλαβε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων της ΔΕ Φιλιατρών που ζητούν δημόσια διαβούλευση πριν την ολοκλήρωση της μελέτης σχετικά με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών.

Στην απάντηση του, τονίζει ότι δεν δέχεται από κάποιους “ειδικούς” των τοπικών κοινωνιών τέτοιου είδους και ύφους αντιδράσεις, να αποτελέσουν τροχοπέδη και να παρεμποδίσουν την πορεία έργων τέτοιων, που θα βελτιώσουν την εικόνα του τόπου και θα τον πάνε ένα βήμα πιο πέρα.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:

«Με ένα, καθ' όλα απλό και περιεκτικό, έγγραφό τους, το οποίο μου κοινοποιήθηκε, τοπικοί αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Φιλιατρών, αντιδρούν στην επικείμενη ανάπλαση της πλατείας, όχι μόνο της πόλης τους, αλλά και της πόλης μας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, δηλαδή, "αποφασίζουν και διατάσσουν" αυτοί, ερήμην όλων των συμπολιτών τους, σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό το ενδεχόμενο και με ύφος "απειλητικό", στέλνουν σ' εμένα "τελεσίγραφο" για το "τι μέλλει γενέσθαι", επ' αυτού.

Ζητούν, να πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση, πριν την ολοκλήρωση της μελέτης, σχετικά με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Φιλιατρών και τονίζουν (άκουσον άκουσον... δίχως να έχουν σαφή γνώση, καθώς προκύπτει απ' τα γραφόμενά τους, των διαδικασιών, που πρέπει να ακολουθηθούν), ότι μέχρι τότε δε "δέχονται καμία παρέμβαση".

Να τους ενημερώσω, λοιπόν, με τη σειρά μου πως, κι εγώ δε δέχομαι, επ' ουδενί, κάποιοι "ειδικοί" των τοπικών κοινωνιών, με τέτοιου είδους και ύφους αντιδράσεις, να αποτελέσουν τροχοπέδη και να παρεμποδίσουν την πορεία έργων τέτοιων, που πρόκειται να βελτιώσουν την εικόνα του τόπου μας και να μας πάνε ένα βήμα πιο πέρα, ως κοινωνία.

Και να πληροφορήσω, επίσης, τόσο τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσιο Λεωνίδα Καραβίτη, όσο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, Γεώργιο Δημητρίου Κωτσάκη, Παναγιώτα Παναγιώτη Ζερμπίνου, Ιωάννη Θεοδώρου Λυγγουνό, Χρήστο Νικολάου Γριβοκωστόπουλο, Βασίλειο Χαραλάμπους Σπυρόπουλο, Ιωάννη Ευσταθίου Λεβεντάκη, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους, Παναγιώτη Ηλία Τσαφαρά, Παναγιώτη Δημητρίου Αλευρά, Ευάγγελο (Αγγελή) Χαραλάμπους Κοροβίλα και Χαράλαμπο Αθανασίου Καναλουπίτη, πως "πλανώνται πλάνην οικτράν", αν νομίζουν ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα σταματήσουν την εξέλιξη του τόπου μας και της πόλης των Φιλιατρών, εν προκειμένω.
Τα Φιλιατρά, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, και το μεγαλύτερο ποσοστό των Φιλιατρινών συμπολιτών μου, μού έδωσαν την ισχυρή εντολή, με τη ψήφο τους, και μου εμπιστεύθηκαν το μέλλον αυτού του τόπου. Σ' αυτούς και γι' αυτούς, οφείλω και πρέπει να προσπαθήσω, έτσι ώστε όσα έργα έχω προγραμματίσει, για τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή τους, να πραγματοποιηθούν, με απόλυτο σεβασμό στον τόπο και την ιστορία του.

Και αυτοί είναι, που πρόκειται να με κρίνουν "αύριο", για το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ, το μόνο που επιθυμώ και για το οποίο παλεύω καθημερινά, είναι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.

Καμία, άμεση ή έμμεση, απειλή, δε δύναται να σταματήσει, τους στόχους μας και την πορεία προς τα εμπρός. Όσο κι αν "κάποιοι" το επιθυμούν, ως φαίνεται, αυτό διακαώς. Και συνεχίζουμε...».

Αξίζει πάντως εδώ να σημειώσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ήδη έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών (πλατεία Καποδιστρίου)». Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων της προγραμματικής σύμβασης, ανέρχεται στο ποσό 3.286.000 ευρώ.

Κ.Μπ.