Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 21:02

ΕΔΕ για ΔΕΥΑΚ ζητεί ο Κοσμόπουλος

Γράφτηκε από την
ΕΔΕ για ΔΕΥΑΚ  ζητεί ο Κοσμόπουλος

 

Να προχωρήσει άμεσα σε ΕΔΕ για τις καταγγελίες -που φαίνεται να είναι καλά τεκμηριωμένες- για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, όπως έδωσε το λόγο του στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος.

Και τον καλεί “να σταματήσει την τρομοκράτηση των εργαζομένων με την απειλή και υποβολή μηνύσεων, οι οποίες δείχνουν πανικό και διάθεση συγκάλυψης των γεγονότων”.

Εξηγώντας τους λόγους των κλήσεών του προς τον δήμαρχο, ο κ. Κοσμόπουλος αναφέρει ότι “στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (30/8/2021) ρωτήσαμε τον κ. δήμαρχο για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Ο κ. δήμαρχος μας απάντησε ότι για το θέμα αυτό θα διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), διότι και αυτός αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των καταγγελιών και θα μας απαντήσει λεπτομερώς μετά από αυτήν. Με έκπληξη, όμως, βλέπουμε ότι στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει την Παρασκευή 3/9/2021, περιλαμβάνεται θέμα που αφορά την υποβολή μήνυσης κατά του πρώην εργαζομένου, ο οποίος έκανε τις καταγγελίες αυτές”.

Οι καταγγελίες που αναφέρεται ο Β. Κοσμόπουλος προέρχονται από πρώην συμβασιούχο εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ και είδαν το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδα της Καλαμάτας (Kalamata Journal).

Αρχικά, ο πρώην εργαζόμενος αναφέρεται στους λόγους που κατά τη γνώμη του αυτός και άλλοι 5 συνάδελφοί του έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα, κατηγορώντας συγκεκριμένα πρόσωπα της επιχείρησης. Καταγράφοντας παρατυπίες που διαπίστωσε στη ΔΕΥΑΚ, όπως καταγράφει, αναφέρεται στην ύπαρξη κενών στο πρωτόκολλο, σε “περίεργη -και με συνεχείς προσλήψεις-απασχόληση εργαζόμενης που της άλλαξαν ειδικότητα για να συνεχίσει να εργάζεται” και στη μη καταβολή της μισθολογικής του προώθησης κατά 2 Μ, για το οποίο έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας.


NEWSLETTER